Brojni vjernici na pleterničkom brdu proslavili Nebesku Majku – Gospu od Suza: “Svaka suza je uvijek povezana s osobom i osobnom patnjom za koju je vezana osobna sudbina” /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

U koncelebraciji 30-svećenika požeški biskup msgr.dr. Antun Škvorčević predvodio je, na pleterničkom brdu euharistijsko slavlje pred mnoštvom vjernika u prigodi svetkovine Gospe od Suza koja se u tom svetišu slavi 65 godina.


Tijekom cijelog dana u Svetište Nebeske Majke – Gospe od Suza u Pleternici pristizali su sa svojim svečenicima brojni vjernici iz Požeštine, novogradiškog, slavonsko-brodskog, đakovačkog, slatinskog i orahovačkig te drugih mjesta izvan Slavonije, Siska, Kutine, Novske….

Na početku misnog slavlja biskup Škvorčević je naglasio kako zajedno sa svima pokušava sabrati svoje srce pred silnom činjenicom da nas Bog nikada u Hrvatskoj nije napustio osobito u ovom trenutku ne redovitih današnjih okolnosti.

-Nije nas Bog napustio što nam svjedoče i suze Marijine koje je na svoj način posvjedočila na liku u Sirakuzi 1953. godine. Ubrzo nakon toga, tri godine poslije, ovdje su mnogi u tim suzama prepoznali tu istinu – rekao je biskup Škvorčević zahvaljujući svima što su došli na hodočašće pozivajući sve da se svi pokaju za sve ono što ih udaljuje od Boga, Isusove Majke i govora Njenih suza.

-Neka naše večerašnje zajedništvo bude čisto kao suze Njezine ljubavi – naglasio je biskup.

Među brojnim vjernicima na svečanom euharistijskom slavlju uz gradonačelnicu Pleternice Antoniju Jozić bili su i drugi visoki predstavnici političkog te društvenog života, Josip Aladrović, izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, njegov savjetnik u Luka Ćirko, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Požege i zastupnik u Hrvatskom saboru Darko Puljašić, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, načelnik općine Kaptol Mile Pavičić i dr.

Na početku propovjedi biskup Škvorčević je rekao kad god u Pleternici nasupa pred vjernicima i kad treba reći nešto o suzama da uvijek ima nutarnju poteškoću i to zbog toga što o suzama nije lako govoriti.

– Netko tko površno razmišlja mogao bi reći da su suze svakidašnje. Znanstveniku kada se daju suze on će brzo preispitati sastav suza i točno reći njen kemijski sastav. No ipak suza je uvijek povezana s osobom i osobnom patnjom. Za suze i patnje vezana je osobna sudbina, a ta osobna sudbina je tajna i otajstvo u koju dubinu nito od nas ne može prodrijeti u dubinu našeg bića i vidjeti što se s nama događa.

-Upravo zato pred suzama, posebno Isusove Majke, treba stajati s posbnim i sabranim srcem kako bi ih mogli razumjeti – rekao je u propovijedi izeđu ostalog biskup Škvorčević.

Na koncu misnog slavlja bila je procesija s likom Gospe od Suza koja je prolazila kroz mnoštvo vjernika kojom prilikom je svaki pojedinac Nebeskoj Majci mogao šapnuti ono što ga tišti moleći za pomoć i utjehu.

Foto: D. Mirković [FAG id=279784]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88