Brojni projekti za socijalizaciju i potporu invalidnim osobama

Autor: Jelenko Topić

Udruga osoba s invaliditetom grada Požege i Požeško-slavonske županije sa oko 180 članova na redovnoj godišnjoj skupštini dala je prikaz svoga rada, te su donijeti planski dokumente za slijedeće razdoblje.

Podnoseći izvješće o radu u protekloj godini predsjednica udruge Jelosavka Jakovljević istakla je niz projekata iz Europskog socijalnog programa i kroz nadležno ministarstvo tako da je znatno proširena mreža socijalnih usluga putem radionica, a 32 korisnika imaju usluge osobne asistencije. Tako su kroz program Zaželi zaposlili deset žena, a ukupno kroz sve projekte uključujući one uz potporu Grada Požege i  županije imaju više od 40 zaposlenih. Tu su nadalje suradnja sa Caritasom, školama i drugim udrugama sve s ciljem podizanja standarda života osobama s invaliditetom, te zapošljavanja nezaposlenih osoba.

Ova sredina prepoznala je izuzetno dobar rad Udruge pa im je Grad dodijelio Povelju  humanosti za ovu godinu. Prošle godine dobili su na korištenje prostor od Grada Požege, kojim su zadovoljni jer je pristupačan za invalidne osobe i u njemu mogu organizirati radionice za članstvo. Gosti na skupštini izuzetno pozitivno su ocijenili rad Udruge.

-Vi ste najbolji primjer kako udruge trebaju raditi, impresivan je vaš rad i operativni plan, a povukli ste  i dosta sredstava – istakao je zamjenik županice Ferdinand Troha. Dodao je da je Udruga podigla standarde u niz segmenata javnog života svoje sredine.

-Vidljivo je koliko ste ozbiljna udruga, te će  grad i nadalje podupirati vaše aktivnosti – kazala je pročelnica za društvene djelatnosti  Grada Požege Maja Petrović.

Čelništvo Udruge priprema više novih projekata uz očekivanja da zadrže sadašnji broj uposlenih koji skrbe članove koji trebaju njegu i osobnog pratitelja.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot