Brojni kulturno-zabavno-sportski sadržaji u Pleternici

Autor: D.K.

PLETERNICA – Grad Pleternica na čelu sa svojom “radišnom” gradonačelnicom Antonijom Jozić i svim stanovnicima ovih je dana u centru pažnje zbog brojnih kulturnih, zabavnih i sportskih događanja.

Iza nas je Noćna izložba fotografija te Dječji tamburaški festival “Cvjetići glazbe” kao i Humanitarni koncert Krunoslava Kiće Slabinca i Tamburaškog sastava Bekrije, koji su održani proteklog vikenda, 7. i 8 lipnja.

Da pleternički duh ne miruje vidljivo iz najave narednih događanja. U nadolazeću subotu 14.lipnja biti će Fišijada i izložba rukotvorina, od 18 sati. Već narednog dana, u nedjelju, 15.lipnja, tradicionalna Smotra folklora i izložba rukotvorina. Od 16 sati biti će povorka KUD-ova i folkloraša ulicama Pleternice, a od 18 sati na malom stadionu malih športova biti će nastup folklornih skupina sa bogatim sadržajem pjesme, igre i plesa kojim se dokazuje kulturna baština koja ne smije biti zaboravljena.

Od 16.-20.lipnja održat će se Malonogometni turnir. Da bi se tih dana ostalo u duhu nogometa, 22.lipnja, nedjelja, u 18 sati, biti će, slobodno se može reći, već tradicionalna nogometna utakmica između NK Slavije Pleternica i NK Dinama iz Zagreba.

Da to nije sve govori nam i najava Međunarodnog konjičkog turnira na Hipodromu u Pleternici koji se treba održati krajem lipnja. Turnir će biti tri dana, 27.lipnja od 16 sati, 28.lipnja od 15 sati i 29.lipnja od 16 sati.  Ne treba zaboraviti niti Sajam udruga koji je planiran 28.lipnja od 15 sati.

Bogat je to sadržaj u danima lipnja koji iziskuje veliku odgovornost i odricanje svih onih koji su uključeni u organizaciju što svakako treba nagraditi dolaskom kako bi se tim načinom dala podrška i za sva buduća zbivanja koja će biti uz kratki ljetni predah, u trećoj dekadi kolovoza kada započinju Devetnice Gospi od Suza.

Više iz kategorije