Brojni gosti i visoki uzvanici iz Hrvatske i inozemstva na proslavi “Vincelova” kod dr. Branka Mihalja /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

Na tradicionalnu manifestaciju „Vincelova“ koju organizira poznati kutjevački i vinogradar dr. Branko Mihalj sa svojom obitelji, sinovima i unučadi  odazvali su se brojni, prijatelji, gosti i visoki uzvanici kako iz Hrvatske tako i susjednih zemalja

Sve je njih na samom početku prvog ovogodišnjeg orezivanja i blagoslova loze pozdravio domaćin Branko koji se svima zahvalio na dolasku i poželio da se ugodno osjećaju. 

Lozu je blagoslovio i Božji blagoslov zazvao kutjevački župni vikar vlč. Dejan Ilić u nazočnosti mjesnog župnika vlč. Marijana Đukića, gvardijana Franjevačkog samostana na Plehanu (BiH) fra Ante Tomasa i gvardijana Franjevačkog samostana u Kreševu (BiH) fra Josipa Tomasa.

Među brojnim gostima i uzvanicima uz gradonačelnika Kutjeva Josipa Budimira, njegovog zamjenika Ivice Malnara i predsjednika Gradskog vijeća Kutjeva Ivice Ribičića na proslavi ” Vincelova” kod dr. Mihalja bio je i načelnik općine Posušje Branko Bago sa suradnicima, prof.dr.sc. Vlado Guberac, rektor osječkog Sveučilišta, akademik Andrija Mutnjaković, akademik Antun Tucak, prof. dr. sc. Nevio Šetić, veliki meštar Družbe Braće Hrvatskog Zmaja, doc. prim. dr. sc. Marijo Bekić, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik, prof.dr.sc. Ivica Grgurević, pročelnik  Zavoda za gastroenterologiju, hepatologiju i kliničku prehranu i predstojnik Klinike za unutarnje bolesti Kliničke bolnice Dubrava Zagreb, dr.sc. Ivan Vukoja, predsjednik Udruge narodnog zdravlja Andrija Štampar, dr. sc. Mate Car, pomoćnik ministra zdravstva, doc. dr. sc. Željko Zubčić, ravnatelj Kliničko bolničkog centra Osijek, Zoran Piličić, generalni konzul Republike Hrvatske u Banja Luci, Renato Pejak, načelnik općine Kreševo (BiH) sa suradnicima i dr.  

Vinogradarstvo Mihalj inače na zasađenim površinama u najvećem je dijelu ima zastupljenu sortu graševine. Prisutne su i druge sorte poput rajnskog rizlinga, traminca….

-Graševina je najčešća naša sorta i uvijek idemo da dobijemo od nje vrhunsko vino. Upravo graševinu moramo pokazivati i govoriti da se ona najbolje osjeća u Kutjevu i ovom podneblju. Upravo se na ovim predjelima Mačevo brdo, Vidim, Venje, Mitrovac, Vinkomir, Hrnjevac graševina najbolje osjeća, ima najbolji i najkvalitetniji urod kao i na svim područjima ispod Krndije – naglašava dr. Mihalj.

Između ostalih sorti u vinogradu obitelji Mihalj ima i cabernet sauvignona, merlota, muškat ruže i portugizca. 

Uz dobru vinsku kapljicu za goste i uzvanike u vinogradu je bila priređena bogata gastro ponuda starih tradicijskih jela. Odjekivali su i zvuci tamburice uz milozvučne glasove mladih članova tamburaškog sastava De Gotho. 

Foto: Marko Krstanović [FAG id=271067]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek