Brojni Biškupčani i gosti proslavili Vincelovo uz veliku vatru, obilje vrućih delicija i odabrana vina, te svirku tamburaša Srce bećarsko /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Udruge biškupačkog kraja predvođene vinarskom „Miroslav Kraljević“ i vatrogascima organizirali su drugo Vincelovo u središtu toga sela.

-Hvala općini Velika i njenoj Turističkoj zajednici na sufinanciranju ove priredbe kako bi uljepšali večer našim mještanima i posjetiteljima, te zahvala KUD „Šijaci“, Lovačkom društvu „Papuk“, zakupniku lovišta Južni Papuk Požgaju, planinarima „Mališćaka“ iz Velike i drugima koji su pomogli u organizaciji kao i obiteljskim gospodarstvima Pavić, Šolčić, Damljanović, Andrea Šolčić, Martinaš, Srebrović, Svoboda i Štivić na potpori – kazao je pozdravljajući okupljene Mihael Ivanović, predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Biškupci.

Tu je Željko Božić Brko složio drva priredivši veliku  vatru koja je zapaljena nakon blagoslova vinogradara, vina i podruma koji je zazvao vlč. Robert Mokri, župnik župe Sv. Mihaela u Stražemanu. Vatru je potpalio načelnik općine Velika Vlado Boban, a nazočila je i predsjednica Općinskog vijeća Antonija Pavlović.

Za nekoliko stotina posjetitelja udruge i vrijedni domaćini, te njihove supruge skuhali su na desetke litara čobanca i graha, te ispekli kobasice i domaće kolače čime su se počastili sudionici biškupačkog Vincelova gdje je do kasnih večernjih sati svirao TS Srce bećarsko. Bilo je mnogo pjesme, ali i slavonskog Tarabana sa odabranim prigodnim stihovima u pjevanju. Kušala su se naravno najbolja vina, tako da su svi u veselju proslavili kraj jedne i početak druge vinogradarske sezone.

Foto: D. Mirković [FAG id=271212]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek