Brojne znamenitosti i kulturna dobra dugo će ostati u sjećanju (foto galerija)

Autor: Požega.EU

POŽEGA / SRIJEM – Pedesetak župljana župe sv. Terezije Avilske u Požegi, predvođeni župnikom Ivicom Žuljevićem i župnim vikarom Mariom Večerićem hodočastilo je u marijansko svetište Majke Božje Tekijske u Srijemskoj biskupiji među kojima su bili članovi župnog zbora, čitači, Caritasovi volonteri, ministranti i mladi.

Dugo će ostati u pamćenju mnogima brojne znamenitosti i kulturna dobra koja su se imala prilike vidjeti u svetištu Gospe Tekijske gdje ih je dočekao domaći župnik Stjepan Barišić i voditelj svetišta Petar Pifat. U svetištu je služeno Euharistijsko slavlje, koje je predvodio vlč. Ivica Žuljević, na kojem su bili i župljanima župe sv. Leopolda Mandića iz Koprivnice koji su također imali toga dana svoj hodočasnički hod po Srijemu.

Po završetku sv. mise voditelj svetišta Petar Pifat upoznao je hodočasnike s bogatom povijesti svetišta nakon čega su se požeški hodočasnici uputili u Srijemske Karlovce i posjetili kapelu Gospe od mira, Župnu crkvu Presvetog Trojstva i Sabornu crkvu u centru Srijemskih Karlovaca. Bila je prigoda posjetiti i pravoslavni manastir Velika Remeta u kojem ih je iguman Stefan na svojstven način upoznao sve nazočne sa znamenitostima monaškog života i njihovog djelovanja.

Možda je u daljnjem hodu Petrovaradin na hodočasnike ostavio najveći dojam zbog svoje ljepote gdje je bila prigoda razgledavanje crkve sv. Jurja, rodne kuće bana Josipa Jelačića i Petrovaradinske tvrđave.

Kao zadnja odrednica hodočašća bilo je razgledavanje Novog Sada i upoznavanje sa znamenitostima grada nakon čega su hodočasnici, predvođeni svojim duhovnim pastirima Katedralne požeške crkve, ispunjeni snagom Duha Svetoga i pozitivnim ozračjem u večernjim satima vratili u Požegu.

no images were found

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot