Brojne znamenitosti i kulturna dobra dugo će ostati u sjećanju (foto galerija)

Autor: Požega Portal

POŽEGA / SRIJEM – Pedesetak župljana župe sv. Terezije Avilske u Požegi, predvođeni župnikom Ivicom Žuljevićem i župnim vikarom Mariom Večerićem hodočastilo je u marijansko svetište Majke Božje Tekijske u Srijemskoj biskupiji među kojima su bili članovi župnog zbora, čitači, Caritasovi volonteri, ministranti i mladi.

Dugo će ostati u pamćenju mnogima brojne znamenitosti i kulturna dobra koja su se imala prilike vidjeti u svetištu Gospe Tekijske gdje ih je dočekao domaći župnik Stjepan Barišić i voditelj svetišta Petar Pifat. U svetištu je služeno Euharistijsko slavlje, koje je predvodio vlč. Ivica Žuljević, na kojem su bili i župljanima župe sv. Leopolda Mandića iz Koprivnice koji su također imali toga dana svoj hodočasnički hod po Srijemu.

Po završetku sv. mise voditelj svetišta Petar Pifat upoznao je hodočasnike s bogatom povijesti svetišta nakon čega su se požeški hodočasnici uputili u Srijemske Karlovce i posjetili kapelu Gospe od mira, Župnu crkvu Presvetog Trojstva i Sabornu crkvu u centru Srijemskih Karlovaca. Bila je prigoda posjetiti i pravoslavni manastir Velika Remeta u kojem ih je iguman Stefan na svojstven način upoznao sve nazočne sa znamenitostima monaškog života i njihovog djelovanja.

Možda je u daljnjem hodu Petrovaradin na hodočasnike ostavio najveći dojam zbog svoje ljepote gdje je bila prigoda razgledavanje crkve sv. Jurja, rodne kuće bana Josipa Jelačića i Petrovaradinske tvrđave.

Kao zadnja odrednica hodočašća bilo je razgledavanje Novog Sada i upoznavanje sa znamenitostima grada nakon čega su hodočasnici, predvođeni svojim duhovnim pastirima Katedralne požeške crkve, ispunjeni snagom Duha Svetoga i pozitivnim ozračjem u večernjim satima vratili u Požegu.

no images were found

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: