Brojne priredbe, manifestacije i stručni simpoziji se otkazuju ili su na čekanju – koronavirus nije razlog za takvo ponašanje!?

Autor: DK

Ukidamo i ono što ne bi trebalo, sve pod izlikom koronavirusa i preporuka epidemioloških mjera koje su sve blaže, nemamo novozaraženih, oboljelih niti preminulih. Organizatori različitih manifestacija kao da su „umorni“ i ne žele održati i organizirati niti ono gdje se ne okuplja veći broj osoba. Umjesto da se uz jedinice lokalne samouprave, te udruge i drugi subjekti uključe u aktivan oporavak gospodarstva puno se toga propušta.

Prije godinu dana u ovom vremenu bile su organizirane različite manifestacije, događanja i stručna okupljanja poput, Simpozija graševine gdje su se okupili eminentni stručnjaci, izbora Vinske kraljice u sklopu manifestacije „Festivala graševine“, natjecanje traktorista – orača, konjogojska izložba i revijalna utakmica u vožnji zaprega u sklopu manifestacije „Zlatne grive zlatne doline“, Dana cvatnje graševine i ruže na brdu Starac kod vinara Marinka Markote, LIDAS-a, te Dječjeg festivala „Cvjetići glazbe“ u Pleternici i sl.

Nije nam poznato hoće li grad Požega ove godine imati „Ivanjski krijes“, a ne vidimo razloga da se ta tradicionalna priredba ne organizira.

Je li potrebno da nam takve manifestacije polako odlaze u zaborav, a koje su se održavale i imaju svoju dugu tradiciju. Ako gledamo na sve epidemiološke mjere kojima se ne zabranjuje veće okupljanje posebice na otvorenom prostoru postavlja se pitanje zbog čega se sve ukida, a teško da će se neke pomjeriti i održati u drugim terminima. Kao da se nismo dovoljno odmorili kada smo svi bili gotovo u „karanteni“ i dosadili sami sebi ali svima oko nas.

Teško se oteti dojmu da su neki pojedinci jedva dočekali izgovor da te priredbe ne organiziraju. Jer stara poslovica kaže da dobar izgovor zlata vrijedi što se ovdje očigledno primjenjuje.

Imajući u vidu da najveći dio ovih manifestacija financijski pokrivaju gradovi i općine uz potporu Požeško-slavonske županije zasigurno valjanih razloga za otkazivanje većine od njih nema. Osim ako neki primaju plaću da ih organiziraju, a to ne žele učiniti! U tom slučaju oni koji su ih postavili na ta radna mjesta trebaju nešto poduzimati.

Foto: Arhiva pozega.eu

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: