Brojne pjesme uz vrsne tamburaške sastave, Ceciliju i soliste (foto galerija)

Autor: Jelenko Topić

IMG_9898BRESTOVAC – Po šesti puta Udruga za kulturu, zabavu i turizam „Požeška zlatna dolina“ iz Brestovca u tom općinskom središtu organizirala je svoju glazbenu manifestaciju „Pismom kroz Slavoniju“, kojoj je pokrovitelj bila općina Brestovac. Prigodnim riječima kojima je naznačio značenje očuvanja tradicije i narodnog stvaralaštva uključujući i glazbeno priredbu je otvorio zamjenik požeško-slavonskog župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha.

Pred više stotina posjetitelja na otvorenom prostoru ispred brestovačkog Vatrogasnog doma  nastupili su ženski tamburaški sastavi Garavuše“ i „Bećaruše“(Grabarje), zatim muški tamburaški sastavi „Zlatna dolina“, „Castrum“, „Bisernica“ i „Srce bećarsko“, a uz pratnju „Bisernice“ nastupili su solisti  Kristina Pavlović, Nikica Oberan i Boris Benčić, koji je bio voditelj tog zanimljivog glazbenog programa.

Gosti večeri su bili vrsni tamburaši „Zlatni vez“ iz Petrijevaca pokraj Valpova uz koje je kao posebna gošća nastupila sve popularnija Cecilija otpjevavši nekoliko vlastitih pjesama sa svog albuma „Maska“, kao i niz odabranih tamburaških i narodnih pjesama što su brojni posjetitelji nagradili dugotrajnim pljeskom.

U zabavnom dijelu večeri glazbu za zabavu i ples svirala je grupa „Estrada“, a uz njih je nekoliko pjesama otpjevala Ana Baketarić.

Ugostiteljstvo „Bilburger“ iz Požege pod šatorom pripremilo bogatu ugostiteljsku ponudu.

/Foto: Ana Vuković/

no images were found

 

Više iz kategorije