Brojne obiteljske kuće poplavljene, drvo se srušilo na kuću!

Autor: D.K.

POŽEGA – Požeštinu je ponovno pogodilo nevrijeme uslijed kojeg su poplavljene brojne obiteljske kuće. Da je nevrijeme pokazalo “svoje zube” potvrđuje i činjenica da je stablo u Hebrangovoj ulici, u Požegi, palo na krov uslijed čega je došlo do oštećenja krova.

Na terenu smo zatekli gotovo sve službe na svim kritičnim mjestima, od vatrogasaca i policije do čelnih ljudi Grada Požege, gradonačelnika Vedrana Neferovića i njegovog zamjenika Marija Pilona. Telefonski smo kontaktirali i gradonačelnicu Pleternice Antoniju Jozić koja nam je potvrdila da je na nekim mjestima došlo do izlijevanja vode na cestu ali da opasnost nije niti približno onoj koja je zabilježena u nedavnim poplavama.

Opasnost je prijetila u Vidovcima u Orljavskoj i ulici sv. Valentina gdje je prijetilo izlijevanje vode iz potoka zbog čega su bila ugroženi brojni obiteljski domovi. Da su nastavile oborine sa padanjem niti rijeka Orljava ne bi bila naklonjena jer je, koliko se moglo vidjeti, vodostaj velikom brzinom povećao što je također prijetilo nepogodi.

Brojne su ceste na području Grada Požege bile poplavljene zbog čega su stanovnici izražavali veliku zabrinutost. Da je situacija pod kontrolom, uz čelnike lokalne uprave, posvjedočili su svojom nazočnošću na svim kritičnim mjestima zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zdenko Mautner i načelnik Policijske postaje Požega Goran Matijević koje smo zatekli u koordiniranom radu u “Vranduku” u Požegi gdje je uslijed velikih oborina također poplavio veliki broj dvorišta i stambenih zgrada.

Izlijevanje vode prijetilo je na brojnim cestama koje smo obišli u Dervišagi, Jakšiću, Svetinji, u Osječkoj i Mlinskoj ulici u Požegi na kojima su sa vidnim oznakama policijski službenici upozoravali sudionike u prometu na oprez. Zbog velikih oborina dio ulice sv. Duha u Požegi je gotovo bio neprohodan za promet.

Brojne ekipe vatrogasaca, komunalnih službi i djelatnika HEP-a na terenu su kako bi što prije sanirali brojna oštećenja koje je bilo zahvaćeno nevremenom.

 

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot