Brojne intervencije vatrogasaca zbog poplava u tri sela

Autor: Jelenko Topić

ORLJAVAC – Na redovnoj 87. godišnjoj izvještajnoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orljavac koje broji više od 60 članova, od kojih su 12 djeca i mladež, usvojena su izvješća o radu i poslovanju za prošlu godinu, program rada za 2105. , te izmjene i dopune statuta društva u skladu sa novim Zakonom o udrugama.

-Protekla godina bit će upamćena po velikim poplavama, izlijevanju Orljave i potoka, pa su naši operativci spašavali imovinu i stoku, te gradili zečje nasipe zajedno sa ostalim društvima brestovačke općine, a intervencije su imali u Kamenskoj, Pavlovcima i Orljavcu- istakao je podnoseći izvještaj o radu Upravnog odbora i zapovjedništva Pero Pangjić, zapovjednik DVD Orljavac.

Predsjednik društva Josip Pavić kaže da su zbog toga imali 48 intervencija, te gašenje dva požatra, održavali su vatrogasnu opremu, proveli niz preventivnih aktivnosti, nabavili dio odora, te uz pomoć općine Brestovac uredili vatrogasno spremište.

Novi program rada predložio je dopredsjednik DVD Orljavac Marijan Bek istakavši nastavak preventivnih aktivnosti i nabave zaštitnih odijela, stručno osposobljavanje, te nastupe na natjecanjima i vježbama.

Novi i najmlađi novoprimljeni članovi Karla i Matija Bek i Petar Čatak

Za novog zamjenika zapovjednika izabran je Josip Vinković, te za spremištara Boris Mihaljević, a u članstvo DVD primljeni su Mirjana Ćosić, te troje djece Karlo i Matija Bek i Petar Čatak.

Rad skupštine pozdravili su predsjednik Općinskog vijeća Brestovca Tomo Vrhovac, predsjednik Vatrogasne zajednice Požeštine Zvonko Jurić i županijski vatrogasni zapovjednik Josip Ugrin, a predsjednik Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije Željko Petrović pohvalio je brojne aktivnosti orljavačkih vatrogasaca posebno istakavši spašavanje imovine od poplava, podmlađivanje društva i uključivanje žena u rad. Najavio je da će ovo društvo u 2015. dobiti na korištenje vozilo.

DSC_0134 (Small)

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: