Brojne intervencije policije, vatrogasaca i hitne medicinske pomoći u proteklom vikendu

Autor: D.K.

POŽEGA – Proteklog su vikenda požeško-slavonski policajci, vatrogasci i hitna medicinska pomoć imali pune ruke posla zbog brojnih intervencija i očevida.

Nepoznati počinitelji, u razdoblju od 1. do 26. srpnja 2015. godine, u blizini mjesta Kaptol, provalili u vikendicu koja je u vlasništvu 53-godišnjaka prilikom čega je otuđeno više raznih predmeta. Provaljeno je i u Lipiku koja je u vlasništvu 45-godišnjaka, i to u razdoblju od 25. do 26. srpnja 2015. godine. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

Policija je intervenirala i zbog narušavanja javnog reda i mira, subotu, 25. srpnja 2015. godine, oko 11 sati, u Požegi, u ulici Hrvatskih branitelja iz razloga jer su se u dvorištu obiteljske kuće verbalno sukobila dva muškarca starosti 38 i 69 godina protiv kojih slijedi optužni prijedlog. Intervenirala je policija i u Pakracu, oko 3,30 sati jer je 29-godišnjak koji je bio pod utjecajem alkohola i u organizmu imao 1,15 promila razbijao čaše. Protiv njega slijedi optužni prijedlog, dok protiv 22-godišnjeg djelatnika slijedi prekršajni nalog jer je posluživao alkohol već pijanoj osobi.

Niti po pitanju prometne problematike nije bilo mirno za policijske službenike. U nedjelju, 26. srpnja 2015. godine, oko 5.50 sati, u Požegi, u Osječkoj ulici, 21-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,77 promila upravljao osobnim automobilom marke „Škoda“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor vozilom, sletio s kolnika, udario u metalni nosač prometnog znaka u vlasništvu „Hrvatskih cesta“ a potom u drvo. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 21-godišnji vozač i 22-godišnji putnik iz vozila. Protiv 21-godišnjaka slijedi prekršajni nalog. Tijekom vikenda dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom, i to u mjestu Sulkovci i u Pakracu ali i dva bijega s mjesta prometne nesreće u Požegi u Osječkoj ulici i u Poljani u Ulici Braće Salača.

Nekome su smetali prometni znakovi koje su, u razdoblju 24./25. srpnja 2015. godine, tijekom noći, u Požegi, u ulicama Cvijetna, Priorljavska te Milke Trnine, nepoznati počinitelj (ili više njih) oštetili, koji su u vlasništvu Grada Požege. Policijski službenici tragaju za počiniteljem.

U Omanovcu su policijski službenici, u petak 24.srpnja, oko 22,10 sati, kod 20-godišnjaka pronašli manju količinu droge cannabis marihuane protiv kojeg slijedi optužni prijedlog

Iz policijeksih i drugih izvora doznajemo kako su i vatrogasci imali intervenciju zbog požara na otvorenom i to u subotu, 25. srpnja, oko 17 sati, u blizini mjesta Bučje, na neobrađenom poljoprivrednom  zemljištu. Na neutvrđeni način došlo je do požara prilikom čega je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

Vatrogasci Javnve vatrogasne postrojbe grada Požege i DVD-a Pleternica intervenirali su 24.srpnja radi uklanjanja stabla koje je palo na obiteljsku kuću u Brodskom Drenovcu

Dvije su intervencije imali i vatrogasci DVD-a Pleternice i Javne vatrogasne postrojbe Požeško-slavonske županije radi uklanjanja grane s žica električne struje u Gradcu, a druga je intervencija bila radi gašenja požara na otvorenom u Bučju kod groblja, gdje je gorjela manja površina suhe trave.

Vatrogasci javne vatrogasne postrojbe grada Požege intervenirali su u Požegi, 26.srpnja radi odštopavanja kanalizacije u stambenoj zgradi u Ulici Dobriše Cesarića

Bio je i jedan “nestašan” vozač 46-godišnjak, kojeg je policija zatekla kako upravlja osobnim automobilom daruvarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,09 promila koji je smješten u posebnu prostoriju policije jer je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja. Sve se to zbilo u subotu, 25. srpnja, oko 21.15 sati, u mjestu Veliki Banovac. Protiv tog vozača slijedi prekršajni nalog.

Tijekom vikenda je i Izvanbolnička hitna pomoć Zavoda za hitnu medicinu Požeško-slavonske
županije imala 38 intervencija što nije zanemariv broj intervencija što su za posljedicu svakako imali vremenski uvjeti.

/Foto: oštećeno vozilo, PU požeško-slavonska/ 

Više iz kategorije