Brestovački vatrogasci dobili iz Tirola vrijedno tehničko vozilo (FOTO)

Autor: Jelenko Topić

BRESTOVAC – Dopremanjem tehničkog vozila iz Austrije, kojega je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Brestovac darivala Vlada Tirola, ovdje je u potpunosti zaokružena opremljenost kako ovog društva, tako i Vatrogasnog centra Brestovac koji pokriva područje te općine.

-Vozilo je izuzetno dobro opremljeno za intervencije u slučaju prometnih nesreća, te među ostalim ima i škare za rezanje lima na vozilima, a koristeći opremu koja je u njemu pripremljena vozilo se može dobro iskoristiti za različite nepogode uključujući ispumpavanje vode iz stambenih i gospodarskih objekata – kaže nam Alen Ugrin, zapovjednik DVD Brestovac i tamošnjeg Vatrogasnog centra.

Tu se nadalje nalazi i kompletan alat za različite tehničke intervencije, te spašavanje ljudi sa visine i iz dubine. 

Brestovačko vatrogasno društvo sada ima ukupno četiri vozila za svoje potrebe od kojih su dva odranije namijenjena za intervencije, te jedno kombi vozilo za prijevoz osoblja. Sve to je spremljeno u vatrogasno spremište tako da se vozila čuvaju i održavaju u prikladnim uvjetima što osigurava njihovu dugovječnost za potrebe ovdašnjeg vatrogastva.

Ne samo za DVD Brestovac već i za druga društva veliku zaslugu ima Vlada Tirola koja prema procjeni i potrebama donira potrebita vozila.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: