Brestovačka Matica umirovljenika Orljava skupštinom obilježila prvo desetljeće rada /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Sa više od 140 članova Matica umirovljenika Orljava iz Brestovca godišnjom skupštinom je proslavila prvih deset godina postojanja, a nazočili su predsjednik Općinskog vijeća Brestovac Tomo Vrhovac, predsjednik Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije Nediljko Nenadić, te čelnici udruga umirovljenika sa područja Požeštine.

Predsjednik Orljave Vlado Grgić nakon otvaranja skupa najavio je nastavak aktivnosti već slijedeće subote izletom u Daruvarske Toplice.

-Kroz ovih deset godina bilo je dosta uspjeha u radu, posebice kada su u pitanju djelovanje i nastupi pjevačkog zbora, te sportske aktivnosti među kojima se ističu umirovljenice sa niz prvih mjesta na županijskim natjecanjima u pikadu i streljaštvu – istaknuto je na skupštini uz opasku da je prošla godina zbog pandemije korona virusa donijela zastoj u radu udruge. Ipak u prošloj su godini imali tri prezentacije proizvoda za starije osobe kada se okupio dio članstva, te su proslavili Dan žena.

Sva izvješća su prihvaćena, te donijet plan rada za 2022. godinu kojim se planira organizacija izleta, sudjelovanje na županijskim glazbenim i sportskim susretima, uključivanje novih članova u pjevački zbor, te suradnja sa umirovljeničkim udrugama ove županije, kao i  udrugama brestovačkog kraja.

-Vi ste jedna od najboljih matica umirovljenika, a ova godina ima jubilej od 75 godina kada su u požeškom kraju osnovane prve udruge umirovljenika – istakao je čestitajući jubilej predsjednik Matice umirovljenika županije Nediljko Nenadić, te najavio ovisno o mjerama županijske sportske i pjevačke susrete umirovljenika do kraja godine.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek