Branko Solić, Alen Mikić, Marijan Janža, Branko Milosavljević i Antun Širac dobili zlatne medalje

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA/PAKRAC – Među rogovljem srne Alen Mikić („Slavonac“ Kutjevo), Marijan Janža(„Fazan“ Pakrac) i  Branko Milosavljević (Šljuka“ Pleternica), dok su za kljove divlje svinje Branko Solić („Jelen“ Požega) i Antun Širac („Košuta“ Pakrac)  dobili  zlatne medalje na tradicionalnom ocjenjivanju trofeja nakon završene lovne sezone 2014./15. godine na području Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije. Ukupno je ocijenjeno 349 trofeja, a najviše prijavljenih imali su lovci pakračkih društava „Psunj“ (49 trofeja), „Košuta“(22) i „Fazan“(21 trofej), zatim „Jelena“ iz Požege(18),  „Psunja“ iz Orljavca(16), „Slavuja“ iz Gaja(15), „Jelena“ iz Lipika(14) itd. Ocjenjivanje su proveli ovlašteni ocjenjivači i to u Lovnom uredu Pakrac za trofeje lovaca pakračkog i lipičkog kraja, te u Požegi za  lovozakupnike s područja Požeške kotline.

Po vrsti divljači najviše je donijetih trofeja je 224 srnjaka, zatim 84 divlje svinje, 24 obična jelena, 13 muflona, te četiri lopatara.

-Broj prijavljenih trofeja na ocjenjivanje nešto je manji no protekle godine, ali je kvaliteta trofeja u blagom porastu- istakao je dipl. ing. Denis Milošević, predsjednik Povjerenstva za ocjenjivanje  trofeja Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije.

Na ovo ocjenjivanje trofeje su donijela sva društva što je njihova zakonska obaveza, a nakon ocjenjivanja vlasnici su dobili trofejne listove, te društva ocjenbenu dokumentaciju.

Više iz kategorije