„BRANITELJSKI KRIŽNI PUT“: Pohod i sveta misa u čast branitelja Stipe Kovačevića

Autor: DK

OČEKUJE SE SUDJELOVANJE BRANITELJA IZ VIŠE BRANITELJSKIH UDRUGA

RUŠEVO – Udruga građana „Put – istina i život“  iz ovog sela organizira u ponedjeljak  21. svibnja na drugi dan Duhova( Marija Majka Crkve), „Braniteljski križni put“.

Okupljanje sudionika ovoga pohoda je kod kapele sv. Mateja u Sovskom Dolu u 10.30 sati,  a Križni put je u spomen na hrvatskoga branitelja Stipu Kovačevića, poginulog 1992. godine,  te sve poginule i nestale hrvatske branitelje.

Poslije završetka Križnog puta bit će služena sveta misa kod novoizgrađene kapele na Sovskom jezeru, koju će predvoditi ruševački župnik Milan Klobučar. Očekuje se da će do navedenoga datuma kod prve postaje biti postavljena spomen-ploča  Stipi Kovačevića, inače mještanina Sovskog Dola.

Tradiciju održavanja ovoga događaja  pokrenuo je prije 20 godina njegov otac Ivo Kovačević  u spomen na svoga sina. On  je napravio  drvene postaje cijelim putem od kapele do jezera. U međuvremenu, postaje su zamijenjene onim betonskim, kakve su i danas, a nakon Ivine smrti tradiciju je nastavila Ivanka Kovačević,  udovica pokojnog branitelja.

-Cilj nam je podići taj događaj na višu razinu i uključiti u njega što više ljudi, od  mještana ovoga kraja do članova braniteljskih udruga iz okolnih općina i gradova, kao i građana -ističe Blaž Arežina, tajnik Udruge „Put-istina i život“ iz Ruševa.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: