Branitelji očekuju od Šolića da urazumi Neferovića

Autor: DK

Krešo PavelićPOŽEGA – Gotovo da ne prestaju pritisci na gradonačelnika Vedrana Neferovića zbog stavljanja na raspolaganje određenog broja zaposlenika iz gradske kuće.

Vezano uz tu problematiku na današnjoj tiskovnoj konferenciji predsjednika Podružnice za Grad Požegu, Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata, Krešimir Pavelić, otvoreno se obratio javnosti koje obraćanje prenosimo u cijelosti.

          Središnji odbor Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata  grada Požege na održanom sastanku dana 05.03. 2014. godine donio je jednoglasno odluku o pružanju zaštite i potpore otpuštenim djelatnicima gradske uprave grada Požege. Svih osam otpuštenih djelatnika su ili branitelji ili članovi obitelji Hrvatskih branitelja, te članovi naše udruge.

 –         Tomislav Podobnik –dragovoljac, od 02.11.1990. godine do 22.01.1992. godine

–         Vlado Brižić  -dragovoljac, od 26.09.1991. godine do 31.07.1992. godine

–         Marina Jušić – suprug Zoran Jušić, dragovoljac, od 05.08.1990. godine do 30.06.1996.god

–         Anita Mirosav – suprug Nenad Mirosav, dragovoljac, od 01.07.1991. godine do 25.11.1993. godine

–         Manuel Čarđić – otac Željko Čarđić, dragovoljac, od 15. 07.1991. do 08.10. 1992 i od 01.02.1993. do 15. 02 1993. godine

–         Vjekoslav Raguž – djed Miho Raguž, dragovoljac od 01.07.1991. godine do 31.08.1992. godine

          Nedopustivo je ponašanje gradskih vlasti kojim su branitelji ili članovima njihovih obitelji stavljeni na raspolaganje bez ikakvih kriterija, odnosno bez sagledavanja stvarnih činjenica i socijalnog stanja.

      Najoštrije osuđujemo takav odnos prema braniteljima! Oni su nesebično ugradili sebe u temelje naše Domovine kada je to bilo najpotrebnije i sudjelovali u očuvanju našega grada od ratnih razaranja. Danas od vodstva baš svoga grada izbačeni  su na ulicu i to u vrijeme kada naš divni grad slavi svoj dan.

         Je li  netko razmišljao, kada je sve ovo radio, o tome da će, ne daj Bože, s tim sramnim činom stavljanja na raspolaganje i nepravde učinjene prema njima povećati crnu brojku suicida o kojoj više nitko od straha i ne govori.

    Oni koji nisu oboljeli u ratu od strahota rata, nego su svojim radom i znanjem htjeli doprinijeti razvoju našega grada i društva , razboljet će se od nepravde i odnosa prema njima.

 Očito je da kod donošenja ovakvih odluka nisu  od utjecaja ni završeno obrazovanje, radni uspjesi ,niti zalaganje na radu, nego nekakva nepropisana podobnost. Iz nama dostupnih informacija nitko od otpuštenih djelatnika nije član niti jedne političke stranke pa je samim tim još čudnije ponašanje lokalnih moćnika i licemjera koji govore o brizi za branitelje.

      Zašto su dvoje invalida te osoba s tjelesnim oštećenjem dobila takvo sramno rješenje?

  Na svojoj tiskovnoj konferenciji od 25.02.2014. godine gradonačelnik Neferović na postavljeno novinarsko pitanje odgovara : „ …. da mislim da su branitelji pretjerali u svojim zahtjevima….“ –

 SRAMOTA! Tko je pretjerao? Pretjerali su zato što su obranili Domovinu da bi  se taj isti gradonačelnik sada mogao  napucavati sa dragovoljcima i braniteljima i njihovim obiteljima koji su najzaslužniji za našu slobodu.

      Očekujemo da se povuku ova sramna rješenja o stavljanju na raspolaganje i pozivamo našeg prijatelja i dokazanog branitelja umirovljenog pukovnika Antu Šolića,  dopredsjednika vijeća grada i predsjednika kluba vijećnika HDZ-a u gradskom vijeću da ne dozvoli i ne sudjeluje u ovoj sramotnoj raboti, a na štetu Hrvatskih branitelja i njihovih obitelji.

U potpisu:

UDVDR RH

Podružnica Požeško-slavonske županije

Predsjednik za Grad Požegu

 umirovljeni brigadir HV-a

Krešimir Pavelić

 

Reakcija Ante Šolića

Ante Šolić, predsjednik GO HDZ Požega

Gospodin Šolić uz traženje njegove potpore zahtjevane u pismu daje odgovor:

-Uvijek sam stajao, stajat ću i branit ću interese svih branitelja i dragovoljaca. Ja nisam u izvršnoj vlasti u čijoj je nadležnosti funkcioniranje gradske uprave što se samim time može zaključiti da ne mogu donositi odluke vezane za bilo kakvo otpuštanje ili bilo kakve odluke koje su u nadležnosti gradonačelnika. U granicama svojih ovlaštenja, u svojstvu potpredsjednika Gradskog vijeća i predsjednika Kluba HDZ-a u Gradskom vijeću, detaljnije ću se informirati vezano za upućivanje zaposlenika na raspolaganje. Ako se utvrdi bilo koja nepravilnost učinjena prema bilo kojem zaposleniku ili ne daj Bože prema branitelju moja je reakcija svima dobro znana – na kraju je u rezolutnom odgovoru naglasio Šolić.

 

                                                                                                      

 

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića