„Bosansko prelo“ uz tri izvorne sviračke skupine iz starog kraja

Autor: Jelenko Topić

Bosansko prelo foto ilustarcijaPOŽEGA/BRESTOVAC – Udruga  Komušana i prijatelja Komušine iz Brestovca, koja okuplja raseljene stanovnike istoimene župe s područja kod Teslića(BiH), organizira ovog vikenda, točnije u subotu 26. prosinca s početkom u 20 sati  u požeškoj ugostiteljskoj dvorani „Sara Babin Vir“, svoju tradicionalnu običajnu priredbu „Bosansko prelo“.

-Nastupit će izvorne sviračke skupine Usorski izvori, Braća Jozić i Izvor Bosne koji imaju autentiučne instrumente starog kraja kao što je šargija, te još pjevači narodnih pjesama Anto Ilić Olja i Mirko Ilić uz pratnju glazbenog sastava- kaže Jozo Ilić, predsjednik Udruge.

Dakako svi oni će nastupiti te noći u cjelovečernjem programu kada će se kušati i neki specijaliteti iz zavičaja doseljenih Komušana, a bit će prilike i za stare zanimljive igre među sudionicima priredbe.

Kako smo saznali još ima ulaznica za ovu zanimljivu zavičajnu priredbu pa ih posjetitelji , pogotovo ljubitelji pjesama uz šargiju i violinu,mogu kupiti na ulazu u dvoranu.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: