„Bosansko prelo“ ove subote u „Bijeloj kući“ okuplja niz izvođača izvorne glazbe na šargijama i violinama

Autor: Jelenko Topić

Udruga Komušana i prijatelja Komušine iz Brestovca, koja okuplja doseljene žitelje bosanske župe Komušina pokraj Teslića, i ove godine između Božića i početka nove godine priprema svoju tradicionalno zavičajno-običajnu priredbu „Bosansko prelo“.

Ove godine pokroviteljica priredbe je predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, a supokrovitelj općina Brestovac.

Priredba se održava ove subote 28. prosinca s početkom  u 20 sati u ugostiteljskoj dvorani „Bijela kuća“ i Blackom pokraj Pleternice.

-Nastupit će izvorne skupine „Usorski izvori“, zatim braća Jozić, Anto Ilić Olja, Mirko Ilić, te skupina „Cerovački izvori“ tako da će biti mnogo pjesama i izvornih kola iz starog kraja – kazao nam je Jozo Ilić, predsjednik Udruge Komušana i prijatelja Komušine dodajući da ova priredba okuplja sve doseljenike iz susjedne države što znači Posavljake, Kotorvarošane i druge koji su ranije imali zasebne zavičajne priredbe.

Cijena ulaznice za „Bosansko prelo“ je 50 kuna po osobi, a u ponudi će biti niz specijaliteta starog kraja. Uz ovdašnje Komušane, Posavljake i druge doseljenike očekuje se dolazak njihovih prijatelja i sunarodnjaka koji se nalaze na privremenom radu u europskim zemljama.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88