„Bosansko prelo“ 26. prosinca u „Bijeloj kući“

Autor: Jelenko Topić

BRESTOVAC/POŽEGA – Po tradiciji svake godine za vrijeme Božićnih blagdana, kada mnogi naši ljudi na privremenom radu u europskim zemljama borave kod svojih kuća, Udruga Komušana i prijatelja Komušine iz brestovačkog kraja, a okuplja raseljene žitelje župe Komušina pokraj Teslića(BiH) organizira svoju tradicionalnu zavičajnu priredbu „Bosansko prelo“. Ova godišnja običajna priredba održat će se u ponedjeljak 26. prosinca u dvorani „Bijela kuća“ u Blackom kraj Pleternice, pokrovitelji su općina Brestovac i Požeško-slavonska županija, a potporu daje i  grad Požega, kao i brojni sponzori među kojima je i naš zemljak Vinko Stojčević iz Austrije.

-Nastupit će izvorne skupine „Izvornjačka duša“ iz Posavine, zatim braća Jozić, te Olja i Mirko Ilić sa pratećim sastavom, a pripremili smo tombolu sa niz vrijednih nagrada – kaže nam predsjednik Udruge Komušana Jozo Ilić dodajući da je cijena ulaznice 50 kuna, te da se priprema ponuda izvornih specijaliteta starog kraja.

Bit će dakle dosta svirke šargija i violina, kao i veselih posavskih pjesama i kola.  

Protekla godina ostat će zapamćena i po humanitarnim aktivnostima Udruge Komušana koji su ovih predblagdanskih dana kupili darove za 30 mališana područne škole u Pavlovcima. Kako je poznato oni su na početku školske godine kupili školsku opremu i darivali jeza šestero djece iz obitelji teškog materijalnog stanje u brestovačkom kraju.

Rezervacije ulaznica za priredbu „Bosansko prelo“ mogu se obaviti na mobitel 099 -598-2563, a očekuje se da će na ovom godišnjem okupljanju raseljenih Bosanaca biti više stotina sudionika.

/Foto: Ilustracija, pozega.eu/

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: