Bosansko-hercegovački Hrvati pripremaju osnivanje podružnice Udruge „Prsten“ u požeškom kraju /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Okupljanjem u požeškom restoranu Gavran bosansko-hercegovački Hrvati požeškog kraja dogovorili su učlanjenje, te kasnije osnivanje podružnice poznate Udruge Prsten koja okuplja zemljake u cijeloj zemlji.

-Bilo je ranije nekoliko ,pokušaja osnivanja udruge u Požegi, a nadam se da će se to uskoro dogoditi – kazao je uvodno počasni predsjednik i utemeljitelj Prstena Ilija Tolić. Dopredsjednik te udruge Marijan  Biškić govorio je o 15-godišnjem radu i ciljevima Prstena koji danas okuplja oko 3500 članova i to fizičkih osoba, te tvrtki i obrta.

-Unutar udruge djeluju podružnice među, kojima su u susjednoj Osječko-baranjskoj i Brodsko-posavskoj županiji, zatim znanstveni, zavičajni i poduzetnički klubovi, te forumi žena i mladih – istakao je Biškić i dodao da je zaklada Prstena do sada dala studentima oko 150 stipendija, a proveli su niz humanitarnih aktivnosti uključujući pomoći starom kraju, zatim poslovnih skupova i drugog. Uspostavili su suradnju sa Hrvatskim narodnim saborom  Bosne i Hercegovine.

-Ne podržavamo ni jednu političku opciju, mi surađujemo sa izabranim vlastima, a ciljevi udruge su okupljanje ljudi, aktivnosti kroz lobiranje na razvoju i zapošljavanju, potpora narodu u BiH, promjena percepcije o Bosanskim Hrvatima i slično – zaključio je Biškić.

Sada slijedi učlanjenje pojedinaca i tvrtki požeškog kraja u Prsten, nakon čega bi se organiziralo osnivanje podružnice. To će koordinirati ovdašnji ljudi počevši od Perice Oroza, Ante Brkića, Marka Dumančića, Velimira Bubala i Joze Gavrana pa do Danijela Rašića i Ante Mandića.

Foto: D. Mirković [FAG id=271334]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek