Borba „prsa u prsa“ osmogodišnjeg dječak iz Djedine Rijeke i srndaća

Autor: D.K.

Na svu sreću izbjegnuta je tragedija u Djedinoj Rijeci kod Čaglina gdje bila doslovno borba „prsa u prsa“ osmogodišnjeg dječak i srndaća.

Još uvijek u strahu Tihana Josipović, majka osmogodišnjeg Ivana prepričava događaj koji se dogodio nedaleko od njihove obiteljske kuće.

-Što da vam kažem, ne smijem ni pomislit što se sve moglo dogoditi. Moj osmogodišnji sin Ivan je sa svojom 13-godišnjom sestrom krenuo biciklom do oca koji je bio u selu nedaleko od naše obiteljske kuće. Nisu uspjeli niti doći do oca. Dok su se vozili biciklom preko livade je prema njima trčao srndać koji je napao našeg sina Ivana – drhtavim glasom prepričava nam događaj Ivanova majka Tihana.

Na priču se nadovezuje osmogodišnji Ivan malo hrabrijim glasom i pojašnjava kako je srndać koji ga je napao imao rogove na glavi te da ga je pogodio rogovima u list noge te da ga je to jako boljelo.

-Potekla mi je krv, a srndać nije odustajao krenu je ponovno u napad. Sestra koja je bila blizu mene sva uplašena počela je dozivati oca koji nije čuo njene pozive. Krenula je prema ocu da ga pozove u pomoć. Ja sam ostao sam sa srndaćem s kojim sam krenuo u borbu. U Tom trenutku nisam bio toliko uplašen. Ostalo mi je u glavi ono čemu me je učio moj djed. Napravio sam polugu kako bi spriječio srdaća da me dodatno ne ozlijedi. Borio sam se sa srndaćem, uhvatio sam ga za vrat i udarao ga svojom nogom u njegove prednje noge i oborio sam ga na zemlju. Na svu sreću tata je brzo došao autom. U tom trenutku dok je tata stajao s autom srndać se jako trznuo i iz ruku mi pobjegao preko livade prema šumi – ispričao nam je kratko hrabri osmogodišnji Ivan koji na svu sreću nije u toj borbi teže ozlijeđen.   

Priču nastavlja Ivanova majka govoreći kako je njen suprug uzeo sina u naručje i dovezao ga kući.

-Ivan je bio dosta krvav. Istuširali smo ga i odvezli u požešku bolnicu da ga liječnici pregledaju. Nisu mogli vjerovati kada smo medicinskom osoblju rekli što se sve desilo i da se borio sa srndaćem. Pregledali su Ivana, zaustavili krvarenje i previli mu ranu. Kasnije je Ivan dobio i injekcije protiv bjesnoće. Imao je taj srndać nekakvu markicu na uhu ali tko zna o čemu se tu radi – nastavlja majka Tihana prepričavajući događaj i nastavlja kako je srdaća privukao miris na Ivaju jer oni kod kuće imaju koze i druge životinje.

-Razgovarali smo o tom slučaju i pretpostavljamo da je srndaća netko othranio i kasnije pustio u prirodu ili je pobjegao iz nekog ograđenog prostora gdje je bio. Slučaj smo prijavili i policiji koja je dan kasnije kod nas bila i ispitivala cijeli događaj – dodaje Tihana zaključujući kako se niti sama ne usudi otići ne imanje koje imaju nedaleko od obiteljske kuće, a kamoli da pusti djecu da sami idu tamo jer tko zna odakle se srndać opet može pojaviti.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88