Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

BORAVAK NA PLANINI: Planinari Sokolovca obilježili Mladi Urskrs

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 2 MJESECA
TEKST: Jelenko Topić

Planinari Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac iz Požege organizirali su tradicionalni izlet Mladi Uskrs na Trišnjici. Dugogodišnja planinarska tradicija društva je da sedam dana nakon blagdana Uskrsa planinari pohodom i druženjem obilježe ovaj dan. 


Dvadesetak članova društva okupilo se po prekrasnom sunčanom i toplom vremenu, te željni hodačkih avantura krenuli su put Papuka. Dvije organizirane grupe krenulesu ka Planinarskoj kući Trišnjica.


Jedna grupa je krenula cestom dok oni željni malo većeg uspona i dužeg hodanja su krenuli prema vrhu Tisovac i to hrptom prema cilju.


Tijekom hodanja osjetilo se da je proljeće već došlo te da se priroda već naveliko počela buditi. Cvjetanje raznog samoniklog cvijeća te miris prirode uz žubor potočića pravio je najljepšu idilu za svakog planinara. Došavši na cilj svi nazočni napravili su malu gastro avanturu s naglaskom na slavonske delicije što i priliči ovome podneblju. Iz Planinarske kuće se širio miris pečene slanine i kobasice uz tekuću podlogu ponajboljih vina ovoga kraja. 


Već po tradiciji supruga najstarijeg člana Društva Drage Tomića gospođa Nada napravila je baklavu kojoj nisu odoljeli čak i oni koji inače ne jedu slatko. Potekla je i slavonska pjesma, te ples uz brojne dogovore oko narednih pohoda koji će se organizirati. Vodič izleta bio je Dragan Davidović, a koordinator predsjednik Društva Bruno Horvat.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.