BOLEST JELENA: Pojava Velikog američkog metilja pratit će se na državnoj razini

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Lovački savez Požeško-slavonske županije organizirao je predavanje pod nazivom „Veliki američki metilj“ kojega je održao prof. dr. Tihomir Florijančić, predstojnik Odjela za lovstvo, ribarstvo i pčelarstvo osječkog Poljoprivrednog fakulteta. Ono je okupilo pedesetak lovaca iz tridesetak lovačkih udruga s područja županije.

-Cilj predavanja je edukacija lovnika i provoditelja lovno-gospodarskih osnova o ovoj bolesti, te upoznavanje sa sadašnjim stanjem zaražene jelenske divljači, kao i koracima koji nas očekuju radi suzbijanja te bolesti – kazao nam je Hrvoje Korov, član Izvršnog odbora Lovačkog saveza ove županije koji je bio nositelj organizacije stručnog predavanja.

Predavač dr. Florijančić je vrstan poznavatelj ove problematike. Veliki američki metilj u našoj zemlji pojavio se od 2000. godine u Baranji, Podunavlju, Posavini i Podravini.

-U požeško-slavonskoj županiji nije bilo za očekivati pojavu američkog metilja, a očito je da do toga došlo migracijom jelenske divljači  s drugih područja- kazao je dr. Florijančić. Dodao da je upitno kako će metilj opstati u ovim krajevima s obzirom na uvjete.

-Ovdašnja lovišta će ući u monitoring velikog američkog metilja na državnoj razini kako bi se poduzimale mjere za suzbijanje njegovog daljnjeg širenja – zaključio je prof. dr. Tihomir Florijančić ovo zanimljivo predavanje.

Foto: D. Mirković [FAG id=241777]

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88