Boksač Ilija Marijanović brončani na Pojedinačnom prvenstvu države u Splitu

Autor: Jelenko Topić

Na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u boksu za mlađe seniore nastupio je Požežanin Ilija Marijanović i to u kategoriji do 64 kg, a u toj je kategoriji  bilo prijavljeno sedam boksača.

Ždrijeb je htio da već u prvom meču ide na iskusnog i favoriziranog Marka Dorjana iz Delnica, višestrukog prvaka i osvajača medalje na Europskom prvenstvu.

-Vjerovali smo da možemo pobijediti ako Ilija nametne svoj stil i ako zatvara protivnika. Problem je bio  kontra gard protivnika i renome koji je imao kod sudaca. Prve dvije runde prošle su u totalnoj Ilijinoj dominaciji. Dobro je i snažno pogađao. U trećoj rundi malo je posustao i runda je bila dosta izjednačena. Čekali smo odluku sudaca i kada je Ilija proglašen pobjednikom medalja je bila tu. Rezultat suđenja je bio 3:2- kaže trener i predsjednik požeškog BK Graciano Željko Krpan, te dodaje da se put do finala tada činio laganim.

U polufinalnom meču Ilija je htio sve završiti odmah i ulazio u dosta izmjena udaraca sa Goranom Miočićem iz Zadra. Međutim, nije se dovoljno branio od udaraca koji nisu bili jaki ali su bili brojni. Neizvjesno je bilo do kraja o čemu govori i rezultat 3:2 za Miočića.

-Nakon početnog žaljenja za finalnom pobjedom na koncu smo sretni jer smo u Požegu donijeli medalju – zaključio je Ž. Krpan.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88