Bogat i sadržajan program čaglinskih osnovnoškolaca u čast dolaska japanskog veleposlanika (FOTO GALERIJA)

Autor: D.K.

ČAGLIN – Želeći upoznati učenike koji uče japanski jezik kao i samu Osnovnu školu Stjepana Radića u Čaglinu njegova ekselencija Keiji Ide, japanski veleposlanik u Republici Hrvatskoj posjetio je čaglinski kraj u kojem ga je sa učenicima u novoj sportskoj dvorani dočekala ravnateljica te škole prof. Slađana Švajda sa suradnicima, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti u Požeško-slavonskoj županiji dr.sc. Vesna Vlašić te čaglinski općinski načelnik Dalibor Bardač.

-Japanski jezik u našoj školi uči se 11 godina, od dolaska učiteljice engleskog jezika Akiko Nishimoto Damjanović.  Svake godine učenici sudjeluju na natjecanju iz govorništva japanskog jezika te se vraćaju sretni zbog ostvarenih uspjeha i stjecanja novih prijatelja i iskustava. Ove godine natjecanje će se održati 21.svibnja za koje se učenici već marljivo pripremaju. Osim japanskog jezika, kroz izvannastavnu aktivnost Origami učenici upoznaju japansku kulturu, posebice vještinu slaganja papira – istakla je ravnateljica Švajda.

Učenici su veleposlaniku priredili program dobrodošlice. Tako su učenice Gabrijela Josipović i Lucija Brletić veleposlaniku uputile riječi pozdrava i predstavile školu na japanskom jeziku. Riječi dobrodošlice uputila je i ravnateljica Švajda također na japanskom jeziku što je na neki način bilo iznenađenje veleposlaniku Keiji Ideu.

Učenice petog razreda izvele su prigodan program, Hoki poki ples, s kojim su nastupile prošle godine na natjecanju iz govorništva japanskog jezika i osvojile prvo mjesto, a njihove kolegice šestog i osmog razreda otpjevale su veselu pjesmu na japanskom.

Članovi dramske skupine predstavili su se dramskim uratkom s kojim su nastupili na državnoj smotri Lidrano te osvojili prvo mjesto na ovogodišnjem KAZLADU.

U bogatom i sadržajnom programu u čast japanskom veleposlaniku nastupila je i učenica Dana Damjanović koja je pročitala dirljiv sastavak na hrvatskom i japanskom kojim je predstavila svoje viđenje života u Hrvatskoj i Japanu kojeg je posjetila. Treći razred je izveo splet veselih plesova sa svojom učiteljicom Željkom Peić, a zbor je uvježbala učiteljica Ivana Razumović.

U svim tim nastupima šlag na kraju bio je nastup članova Judo kluba Kutjevo-sekcija Čaglin koji su prikazali svoje vještine koje su naučili tijekom šestomjesečnog treniranja pod vodstvom Roberta Garca.

Nakon programa u sportskoj dvorani veleposlanik je posjetio školu u kojoj su učenici predstavili svoje razrede kojom su prilikom su se zadržali u kratkom druženju i razgovoru.

-Gospodin Keiji Ide je spremno odgovarao na pitanja učenika i fotografirao se u pojedinim razrednim odjelima koje je posjetio, a na njemu se vidjelo da je bio oduševljen sa svime što smo mu kao dragom gostu priredili – dodala je ravnateljica Slađana Švajda.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije