Bogat ljetni program u Pleternici za sve uzraste

Autor: S.P./D.K.

Ljeto u Pleternici naziv je sadržajno bogatog programa koji će Pleterničanima i njihovim gostima tijekom ljetnih mjeseci ponuditi niz zabavnih, kreativnih i edukativnih sadržaja kulturne i sportske prirode.

Ponukani brojnim upitima sugrađana Turistička zajednica Grada Pleternice uz podršku Grada, pozvala je gradske udruge i ustanove da ovo ljeto provedu radno, kako bi vruće dane ispunili osvježavajućim sadržajem za sve uzraste. Program koji je pripremljen za srpanj predstavila je gradonačelnica Pleternice Marija Šarić na kojem predstavljanju je bio i njen zamjenik Domagoj Katić i drugi suradnici.

“Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica organizirala je niz događanja pod nazivom “Ljeto u knjižnici”. Kroz cijeli tjedna nude niz sadržaja za odrasle i djecu, a uz to, organiziraju prepoznatljivi i sve popularniji Knjignik na Trgu bećarca ispunjen kazališnim predstavama i radionicama na temu knjige i književnosti. U Malom domu kulture u Resniku imamo programe koji će se održavati na dnevnoj razini -različite radionice na koje su pozvani svi građani, a riječ je o kreativnim, psihološkim, folklornim i dramsko-amaterske radionice. U Hrvatskom ženskom društvu u Pleternici također su organizirane kreativne radionice i tjelovježbe za zlatnu dob, već poznatu aktivnu srijedu (prijevoz korisnika) te informatičke radionice. U Centru udruga, udruga Osmijeh provodi razne radionice za djecu s posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju, ali pozivaju i ostalu djecu da se slobodno priključe ponedjeljkom i srijedom. KUD Orljava organizira probe, a planiraju raditi i određene manifestacije čim popuste epidemiološke mjere. U Interpretacijskom centru Terra Panonica imamo organizirane obilaske subotom i nedjeljom, a posjet uključuje obilazak izložbe, virtualnu stvarnost, animirani film i vožnju turističkim vlakićem.” najavila je gradonačelnica.

Dodala je kako su ponosni i na sportske sadržaje jer na području Grada Pleternice djeluju tri sportske škole za najmlađe sugrađane – NK Slavija Pleternica organizira školu nogometa, Teniski klub NEO organizira školu tenisa, a ŽKK Plamen Požega Ljetnu košarkašku akademiju. Svi programi su besplatni.

“Već koncem srpnja predstavit ćemo novi program, onaj za kolovoz, koji će nadam se biti upotpunjen manifestacijama koje po sadašnjim mjerama nismo mogli planirati,” zaključila je gradonačelnica Šarić.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88