Bogat ljetni program Gradske knjižnice i čitaonice

Autor: D.K.

Ljeto u knjižnici 2014.POŽEGA – Program “Ljeto u knjižnici 2014.” sadržava brojne aktivnosti kroz koje će se ponuditi različiti sadržaji prilagođeni uzrastima od onih najmanjih do onih najvećih. Tim programom želja je da građani Grada Požege provedu odmor aktivno uz dobro štivo, druženje i kreativne aktivnosti što će biti ponuđeno kroz Dječji odjel, Odjel za odrasle i Studijski odjel.

Tako će 1.srpnja započeti sa radom kreativna radionica za odrasle te se od toga dana nizati sve daljnje aktivnosti uz bogati sadržaji različitih ponuda koje se mogu pronaći na web stranicama Gradske knjižnice i čitaonice.

-Požežani su navikli da knjižnica preko ljeta nudi razne aktivnosti za građane. Ove smo ih godine malo pojačali dodatnim sadržajima. Moje će kolegice, s Odjela za odrasle, Dječjeg odjela i Glazbenog predstaviti aktivnosti po odjelima, a ja ću vam za početak predstaviti nekoliko novih te one koje radimo u suradnji s drugim ustanovama – ističe ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Aleksandra Pavlović.

Kao jedna od zanimljivijih novina su dva programa za mlade “Foto klub” i “Debatna radionica za mlade” – rasprave za mlade o općim društvenim temama.

-Poznato je da knjižnica ima program suradnje s Hrvatskim foto savezom koji je lijepo pokazan u izložbi u Noći knjige koji je nastavljen na nedavnoj fotoradionici u Lonjskom polju u kojoj su sudjelovali i mladi Požežani – ističe ravnateljica Pavlović

Očekuje se i ljetna fotoradionica u Puli koja će biti održana od 6. – 17. srpnja na koju će ići troje srednjoškolaca iz Požege i tamo se pridružiti mladima iz drugih krajeva Hrvatske.

-Sve su ovo aktivnosti kojima zapravo započinjemo planiranu trajnu aktivnost unutar programa Gradske knjižnice za mlade tako da ovom prilikom pozivam sve mlade koji su zainteresirani baviti se fotografijom i sudjelovati u programima Fotosaveza da nam se jave na e-mail adresu knjižnice ili na fb stranicu knjižnice jer ovo ljeto skupljamo nove polaznike – naglašava ravnateljica Pavlović

Gradska knjižnica svoju će djelatnost  5. srpnja, u subotu, preseliti na ulicu, u Pješačku zonu ispred zgrade suda gdje će se instalirati prava mala knjižnica sa osnovnim funkcijama. Građani će moći posuditi i vratiti knjige upisati se, prelistati tisak i ugodno se zabaviti. Djelatnici Gradske knjižnice za tu će prigodu odabrati literaturu koju kao stručne osobe preporučuju za čitanje preko ljeta polazeći od činjenice da se ljeti najviše uživa u beletristici.

-Akcijom, izlaskom na ulicu, želimo skrenuti pozornost građana na knjižnicu koja je „tu iza ugla“, ali nekako se čitanje uvijek ostavlja za period kada imamo više slobodnog vremena. Ako je tako, poručujemo građanima – ovo si ljeto priuštite čitanje. Poseban naglasak stavljam na akcijsku cijenu upisa koju ćemo imati tom prigodom: dakle 5. 7. Subota od 9. – 13 sati u Pješačkoj zoni – upišite se za 50 kuna – zaključuje  ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Aleksandra Pavlović.

Ponude Gradske knjižnice i čitaonice vrijedne su pažnje što zavrjeđuje pozornost. U svakom slučaju svatko za sebe sigurno može pronaći nešto opuštajuće u predstojećim ljetnim i vrućim vremenima.

Više iz kategorije