Bogat i raznolik program u sklopu Festivala graševine 2018.: Simpozij o graševini, nastupi KUD-ova, utrka traktora, tamburaši Rubato i Jole

Autor: DK

Predstavnici Udruge vinara i vinogradara Kutjevo, Turističke zajednice grada Kutjeva i grada Kutjevo te tvrtke Kutjevo d.d. na tiskovnoj su konferenciji predstavili program ovogodišnjeg Festivala graševine koji će se održati u Kutjevu od 25. svibnja do 2. lipnja. Održat će se niz priredbi i različitih događanja u sklopu te manifestacije na kojoj će moći pronaći nešto svatko za sebe, bilo da se radi o onim najmlađim ili najstarijim generacijama.

Ovogodišnji Festival graševine započeo je ocjenjivanjem vina, o čemu smo pisali, a nastavlja se Proljetnom noći otvorenih podruma koja će se održati u petak, 25. svibnja od 18 – 24 sata, kada će svi vinski podrumi u Kutjevu biti otvoreni za posjetitelje koji će ih moći razgledati, ali i kušati vinske kapljice u svakom željenom podrumu gdje će ih dočekati vinari i nešto više svakom zainteresiranom reći o svojim vinima ali i postignućima na različitim natjecanjima i osvojenim nagradama.

blankCentralni dio manifestacije održat će se u subotu 2. lipnja od 10 sati kada počinje Simpozij o graševini u kutjevačkoj kino dvorani na kojem će biti edukativni program razvojnih agencija za vinare. Na Trgu graševine bit će postavljeni štandovi vinara od 12 sati na kojima će se moći naći uz vina i gastro ponuda domaćih proizvođača hrane. Bit će organizirana i izložba starih razglednica Kutjeva, Foto Kutak s izvora Matičevac, Lov na vinsku kraljicu, na pozornici posjetitelje očekuje i nastup KUD-ova a organizirana je i likovna kolonija pod nazivom „Najljepši vinski prag – izlog“.

Od 18,30 biti će vrlo posjećena „Utrka traktora“ koja starta na Trgu graševine i vozi se kutjevačkim ulicama. Traktori su raspoređeni u nekoliko kategorija, a vozi se na vrijeme na zadanoj stazi. Očekuje se oko 35 traktora, od oldtimera do onih najmodernijih s preko 300 konja.

Najinteresantniji za posjetitelje, posebno one mlađe je noćni program koji započinje od 20 sati, a svirat će Tamburaški sastav „Rubato“ nakon čega se očekuje nastup zvijezde večeri, poznati pjevač Jole.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića