BMW X4 preskočio je Ženevu, ali stiže u New York

Autor: R.K.

ghztkOvaj tjedan polako nam prolazi u otkrivanju mnoštva noviteta iz auto industrije. No nisu svi oni otkriveni na istoj sceni. Neki poput novog BMW-a X4 zaobišli su Ženevu i predstavljeni tek kroz službene fotografije dok će njihovo upoznavanje s pukom biti odrađeno kasnije. u ovom slučaju konkretno na američkoj sceni…

BMW-ov crossover portfolio postao je bogatiji za još jedan model. To je novi X4 čiji je koncept viđen još lani u Šangaju. Sportska interpretacija modela X3 kao što je to modelu X5 onaj X6 nije se pojavila u Ženevi već će to učiniti sljedećeg mjeseca u New Yorku. Ništa čudno jer se i onako BMW-ovi crossoveri proizvode s one strane bare, u Spartanburgu.

Bavarci su trenutno s nama podijelili tek galeriju njegovih fotografija uskrativši nas tolik željenih tehničkih podataka. Jedno nije teško zaključiti. Model zasnovan na crossoveru X3 s njime će dijeliti većinu komponenti. Tako i agregate među kojima će biti 2.0-litreni četverocilindraš s 240 KS iz modela X4 xDrive28i, te trolitreni šestak s 300 KS ispod poklopca BMW-a X4 xDrive35i. Svi motori svoju bi snagu trebali slati na sve kotače i to preko osam-stupanjskog automatika.

izvor: autozeitung

Više iz kategorije