Blokirane kartice dijelu PBZ-ovih klijenata, spriječena njihova zloupotreba

Autor: D.K.

Vlasnici PBZ Visa kartica, bivših American-express kartica, javljaju da su im blokirane kartice, nisu mogli plaćati njima, a kada su se obratili kontakt centru Privredne banke Zagreb, prvo se nitko nije javljao, da bi nakon što su banci slali mailove upita, naknadno dobili sms-poruke da su im kartice blokirane zbog navodne značajne pronevjere u SAD-u putem on line trgovine, te da će dobiti nove kartice i pinove. O čemu je riječ, koliko je ljudi ovime pogođeno, što banka čini, jesu li sredstva u opasnosti i kad će opet moći koristiti svoje kartice, u Novom listu pitali su PBZ.

-Naše stručne službe otkrile su moguću kompromitaciju podataka prilikom korištenja kartica od strane klijenata na jednom od internetskih prodajnih mjesta te se preventivnim blokadama određenog manjeg broja kartica, za koje je procijenjena mogućnost kompromitacije povezana s ovim izoliranim događajem, spriječila moguća daljnja šteta. Naglašavamo da je upravo zahvaljujući brzoj reakciji naših službi spriječena bilo kakva zloupotreba kartica te su korisnici u potpunosti sigurni, a sve kartice za koje je procijenjena mogućnost kompromitacije bit će zamijenjene novim karticama u najkraćem mogućem roku, bez naknade za izdavanje’, poručuju iz PBZ-a za Novi list.

‘U slučaju bilo kakve indikacije na moguću zloupotrebu kartičnih podataka, poduzimamo sve preventivne radnje, uključujući blokiranje daljnjeg korištenja kartica za koje postoji sumnja u kompromitaciju, a kako bi svim svojim korisnicima omogućili sigurno korištenje kartica’, zaključuju u Privrednoj banci Zagreb.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek