O blagdanu Svih svetih: Biskup Škvorčević predvodio euharistijsko slavlje na požeškom groblju Sv. Ilije

POŽEGA – Tradicionalno euharistijsko slavlje o svetkovini Svih svetih požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević predvodio je na požeškom groblju Sv. Ilije u suslavlju s generalnim vikarom Požeške biskupije msgr. Josipom Krpeljevićem, prepoštom Stolnog kaptola preč. Ivicom Žuljevićem, svećenicima iz središnjih biskupijskih ustanova te župnicima i župnim vikarima iz požeških župa.

-Svetkovina je Svih svetih. Poput mnogih diljem Hrvatske i svijeta okupili smo se na našem groblju sv. Ilije da bismo ponajprije da bismo ispovjedili svoju vjeru kako mi kao članovi vidljive crkve pripadamo zajedništvu onih koji su proslavljeni u Isusu Kristu i žive sada pobjedničku stvarnost zajedno s njime. Mi smo općinstvo svetih kako to ispovijedamo. U to općinstvo svetih pripadaju svi oni koji su kršteni – rekao je na početku misnog slavlja biskup Škvorčević.

Na euharistijskom slavlju bili su brojni vjernici koji su se uz posjetu grobova svojih najmilijih došli pomoliti kroz najveću dragocjenost koju kršćani imaju, a to je sveta misa. 

/Foto: Marko Krstanović /

 

0 Comment