Blagdansko darivanje korisnika iz sustava socijalne skrbi

Autor: D.K.

POŽEGA – Centar za socijalnu skrb Požega jučer je organizirao darivanje korisnika iz sustava socijalne skrbi povodom Božićnih blagdana. Radi se o djeci s poteškoćama, odraslim osobama s invaliditetom – mentalna i tjelesna oštećenja, djeci iz udomiteljskih obitelji te mladim roditeljima i obiteljima kojima je potrebna podrška.

-Smatramo da su navedene kategorije posebno ugrožene i socijalno isključene iz svoje zajednice, ta da su potrebna sva nastojanja da ih integriramo u zajednicu i međusobno povežemo. Navedeni korisnici su uključeni u programe Centra za socijalnu skrb Požega, Podružnica Obiteljski centar i u velikom broju slučajeva tjedno druženje i provođenje vremena im je jedina uključenost u društvo – istakla je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Požega Martina Vlašić

Na darivanje se odazvalo preko 150 korisnika. Na početku prigodnog programa nastupili su učenici Glazbene škole u Požegi, Dječji zbor Tintilinići i dirigentica Ana Ticl, nakon kojih je sve okupljene razveselio “Djeda Mraz”. Bila je i prilika da se svaki korisnik slika sa Djedom Mrazom koje će slike biti uručene svima onima koji su selikali.

-Želja nam je bila danas okupiti korisnike iz sustava socijalne skrbi, da zajednički zaokružimo ovu godinu, proslavimo Božićne blagdane i zaželimo si svi zajedno sretnu i uspješnu Novu Godinu. Ovakva druženja nama radnicima puno znače, da iskažemo podršku korisnicima i ovim neformalnim putem osim one koju svakodnevno pružamo u Centru za socijalnu skrb Požega. Bez ovakvih događanja nama radnicima ne bi Božić bio u potpunosti ispunjen.   Slična darivanja smo imali i do sada, u nešto manjoj organizaciji, nedavno je i Udruga Svitak imala darivanje korisnika, te se nadamo da ćemo nagodinu moći ovu organizaciju još proširiti. Upućujemo i poziv gradovima i općinama na području naše Županije da nam pomognu i organiziraju darivanja, kako bi sva djeca i drugi korisnici iz sustava socijalne skrbi dobila poklon i priliku se prigodno podružiti povodom Božićnih blagdana. Naš svakodnevni posao se odnosi na brigu za obitelji koje nemaju jednake mogućnosti, te nas ova druženja ohrabruju i daju nam poticaj da budemo još bolji – dodala je Martina Vlašić.

Zahvalnost je upućena i donatorima Končar Elektroindustriji, Zvečevu i Trentu bez kojih bi bio teško organizirati darivanje.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot