Blagdansko darivanje korisnika iz sustava socijalne skrbi

POŽEGA – Centar za socijalnu skrb Požega jučer je organizirao darivanje korisnika iz sustava socijalne skrbi povodom Božićnih blagdana. Radi se o djeci s poteškoćama, odraslim osobama s invaliditetom – mentalna i tjelesna oštećenja, djeci iz udomiteljskih obitelji te mladim roditeljima i obiteljima kojima je potrebna podrška.

-Smatramo da su navedene kategorije posebno ugrožene i socijalno isključene iz svoje zajednice, ta da su potrebna sva nastojanja da ih integriramo u zajednicu i međusobno povežemo. Navedeni korisnici su uključeni u programe Centra za socijalnu skrb Požega, Podružnica Obiteljski centar i u velikom broju slučajeva tjedno druženje i provođenje vremena im je jedina uključenost u društvo – istakla je ravnateljica Centra za socijalnu skrb Požega Martina Vlašić

Na darivanje se odazvalo preko 150 korisnika. Na početku prigodnog programa nastupili su učenici Glazbene škole u Požegi, Dječji zbor Tintilinići i dirigentica Ana Ticl, nakon kojih je sve okupljene razveselio “Djeda Mraz”. Bila je i prilika da se svaki korisnik slika sa Djedom Mrazom koje će slike biti uručene svima onima koji su selikali.

-Želja nam je bila danas okupiti korisnike iz sustava socijalne skrbi, da zajednički zaokružimo ovu godinu, proslavimo Božićne blagdane i zaželimo si svi zajedno sretnu i uspješnu Novu Godinu. Ovakva druženja nama radnicima puno znače, da iskažemo podršku korisnicima i ovim neformalnim putem osim one koju svakodnevno pružamo u Centru za socijalnu skrb Požega. Bez ovakvih događanja nama radnicima ne bi Božić bio u potpunosti ispunjen.   Slična darivanja smo imali i do sada, u nešto manjoj organizaciji, nedavno je i Udruga Svitak imala darivanje korisnika, te se nadamo da ćemo nagodinu moći ovu organizaciju još proširiti. Upućujemo i poziv gradovima i općinama na području naše Županije da nam pomognu i organiziraju darivanja, kako bi sva djeca i drugi korisnici iz sustava socijalne skrbi dobila poklon i priliku se prigodno podružiti povodom Božićnih blagdana. Naš svakodnevni posao se odnosi na brigu za obitelji koje nemaju jednake mogućnosti, te nas ova druženja ohrabruju i daju nam poticaj da budemo još bolji – dodala je Martina Vlašić.

Zahvalnost je upućena i donatorima Končar Elektroindustriji, Zvečevu i Trentu bez kojih bi bio teško organizirati darivanje.

0 Comment

Send a Comment