BIZimpact II – Poboljšavanje informiranosti hrvatske poslovne zajednice

DSC_0265 (Small)POŽEGA – Danas je u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Požegi održana prezentaciju elektroničkih alata za savjetovanje u sklopu projekta “Poboljšavanje informiranosti hrvatske poslovne zajednice – BIZimpact II”.

Ministarstvo poduzetništva i obrta pokreće ovakav način kominikacije kako bi se putem izravnog kontakta upoznao s ključnim problemima u poslovanju poslovnih subjekata te mogućim načinima olakšavanja poslovanja. Osnovni ciljevi izrade aplikacije su: unapređenje komunikacije i dijaloga između ministarstva i poduzetnika, prikupljanje mišljenja poduzetnika te njihovo korištenje prilikom izrade novih propisa i politika na području malog i srednjeg poduzetnišva.

U sklopu konferencije u Požegi predstavljene su mogućnosti elektroničkih aplikacija za informiranje i savjetovanje malih i srednjih poduzetnika, koje se razvijaju u sklopu projekta. Putem aplikacija poduzetnici će po prvi put moći izravno davati svoje komentare, prijedloge i primjedbe prilikom donošenja novih ili izmjena postojećih zakona i propisa te na taj način sudjelovati u njihovom kreiranju.

Projekt je predstavio voditelj projektnog tima Dr. Ricardo Pinto a o ulozi malog i srednjeg poduzetništva u izradi novih zakona govorio je prof. Colin Kirkpatrick, stručnjak za procjenu učinaka propisa.

O elektroničkim aplikacijama za malo i srednje poduzetništvo i zainteresiranu javnost govorio je Hrvoje Renka, iz BIZimpacta nakon čega su se sudionici uključili u raspravu.

U listopadu će biti predstavljena i aktivna aplikacija kada se planira veliko nacionalno predstavljanje. O svemu će sve informacije biti na web stranicama Ministarstva malog i srednjeg poduzetništva.

0 Comment

Send a Comment