Bivši župan Marijan Aladrović novi predsjednik Županijske skupštine

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Već se o tome dugo “glasno razgovaralo” što je danas na 9. sjednici Županijske Skupštine Požeško-slavonske županije dobilo svoj epilog. Županijski vijećnici su izglasali nepovjerenje dosadašnjoj predsjednici dr.sc. Mireli Mezak Stasny a za novog predsjednika izabran je bivši župan Marijan Aladrović ujedno i aktualni predsjednik Gradskog vijeća Grada Pleternice.

Mirela Mezak Stasy dosadašnja predsjednica Županijske skupštine

Mirela Mezak Stasy dosadašnja predsjednica Županijske skupštine

Za smjenu dosadašnje predsjednice bilo je potrebno “devetnaest ruku u zraku” dok ih je u konačnici bilo dvadest. Uz koalicijske vijećnike HDZ/HSP dr. Ante Starčević kojih ima 15 uz nezavisnu vijećnicu Kristinu Čuljak za smjenu su glasali i vijećnici Andrija Mitrović i Daniel Majer, koji zastupaju listu HSS, HSLS, SU i ZELENU LISTU te vijećnik Jozo Gavran zastupnik kandidacijske liste grupe birača na kojoj je bila i dosadašnja predsjednica Mirela Mezak Stasy. koja se prema svemu sudeći i definitivno razišla sa svojim koalicijskim partnerom Jozom Gavranom. Interesantna je činjenica da je smjenu podržao i vijećnik koalicije SDP-a i HSU-a Franjo Odobašić što može biti znakovita poruka načinom takvog glasovanja.

Budući da je novi predsjednik Županijske skupštine Marijan Aladrović bio zamjenik predsjednika na njegovo je mjesto izabran Andrija Mitrović također sa dvadest glasova.

Protiv smjene i imenovanja novog predsjednika bili su vijećnici HDSSB-a dok su nazočni vijećnici SDP/HSU, izuzev Franje Odobašića, bili suzdržani.

Može se zaključiti i to da će dosadašnja predsjednica zatražiti ocjenu zakonitosti izglasavanja njenog opoziva, što je i najavili, iz razloga jer nije naveden razlog i obrazloženje prijedloga za smjenu i imenovanje novog predsjednika i zamjenika. Ostaje nam za vidjeti kako će se daljnja situacija odvijati u samom radu Skupštine koja ima dovoljan broj vijećnika za donošenja svih odluka.

Više iz kategorije