Bivši zamjenik požeškog gradonačelnika Mario Pilon ništa neće raditi šest mjeseci, a primat će punu plaću veću od 15 tisuća kuna – zakon je to tako omogućio!

Autor: D.K.

Ovih je dana završila je „slavna misija“ Marija Pilona na funkciji zamjenika požeškog gradonačelnika koji je iz fotelje i „Salona“ u Gradskoj kući, gdje mu je bio ured, upravljao, neki će reći na ovakav i onakav način. U nekim je slučajevima pokazao snagu da su njegove odluke bile jače i utjecajnije od gradonačelnikovih iz kojeg se razloga i ovih dana još uvijek intenzivno provode izvidi i istrage nadležih službi USKOK-a radi određenih prljavih i nezakonitih radnji vezanih za tvrtku Komunalac Požega u kojoj je bio predsjednik Skupštine, zapravo vladar svega.

S petkom 30.svibnja 2021. godine izvršena je primopredaja dužnosti gradonačlenika, a samim time i zamjenika kojima je prestala dužnost na toj funkciji. Od tog dana, da ne bi ostao bez ikakvih primanja i egzistencije za svoju obitelj, te kako bi mogao podmirivati svoje kreditne obveze, sada već bivši zamjenik požeškog gradonačelnika Mario Pilon, koji polako odlazi u ropotarnicu (ne)slavne prošlosti, podnio je zahtjev da mu se kroz zakonom reguliranu mogućnost kroz šest mjeseci isplaćuju plaće u iznosu većem od 15 tisuća kuna – točnije prema iskazu u imovinskoj kartici 15.399,38 neto, a bruto 22.454,78 kuna.

-Mario Pilon koji je obavljao dužnost zamjenika gradonačelnika Grada Požege profesionalno cijeli mandat, sukladno zakonskoj mogućnosti, podnio je zahtjev za ostvarivanjem prava za naknadu plaće i staža osiguranja. Navedena prava može koristiti naviše do šest mjeseci po prestanku profesionalnog obavljanja dužnosti, odnosno do konca mjeseca studenog ove godine, a u visini prosječne plaće koja mu je isplaćivana za vrijeme posljednjih šest mjeseci prije prestanka obavljanja dužnosti – navodi se u odgovoru kojeg smo primili iz grada Požege.

Za razliku od dojučerašnjeg šefa, požeškog gradonačelnika Darka Puljašića, njegov je zamjenik Mario Pilon opet u prednosti ispred njega. Dok će Darko Puljašić morati dolaziti uredno na svoje radno mjesto svakog dana u Dom zdravlja i odrađivati odgovoran posao voditelja Službe saniteta, za znatno manju plaću njegov će kolega Mario Pilon bezbrižno primati zavidnu plaću i imati će plaćene sve doprinose kao da je u punoj radnoj funkciji. Ipak, sve je to zakon omogućio!

Na sve ovo možemo uzrečicom jednog iskusnog političara samo reći PAMETNOM DOSTA!

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88