Biskupijski XVII. križni put mladih, prvi dan (foto galerija)

Autor: Požega Portal

DSC_0257 (Medium)DAVOR / STARO PETROVO SELO / POŽEGA – Pod geslom „Samo je Bog dostatan” jučer se preko 900 mladih Požeške biskupije zaputilo na već tradicionalni XVII križni put, ovoga puta na relaciji Davor – Staro Petrovo Selo – Požega.

Prvoga dana, jučer, krenuli su iz župe Davor odakle su preko Štivice, Komarnice i Vrbove prešli  prvih 20-ak kilometara i došli do Starog Petrovog Sela gdje je bio predviđen odmor, okrepa i noćenje.

Sinoć je služena i sveta misa u prepunoj župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Starom Petrovom Selu koju je predvodio vl. Ivan Certić povjerenikom za mlade u Požeškoj biskupije koji je ujedno voditelj i moderator križnog puta.

Bio je dirljiv doček kao i ispraćaj mladih u župi Davor gdje su brojni mještani molitvama i kroz suze pozdravljali “mladost” koja se odvažila kroz korizmeni hod križnoga puta prinijeti žrtvu za se svoje potrebe i druge njima dobro znane nakane. Srdačnost mještana je bila dok su prolazili i kroz druga sela gdje su ih dočekivala i ispračala zvonjava crkvenih zvona sa tornjeva mjesnih kapelica i župnih crkava.

Nakon molitvenog i euharistijskog programa za sve mlade, kao i sve druge pješake hodočasnike, organiziran je domjenak u mjesnom domu u Starom Petrovom Selu gdje su se svi okrijepili i nakon toga zaputili na počinak i odmor kako bi mogli nastaviti put možda malo i težim stazama i puteljcima od Starog Petrovog Sela do Požege, kroz šumske i druge predjele.

Središnji dio dvodnevnog križnog puta mladih očekuje se danas u Požeškoj katedrali u kojoj će mjesni biskup Antun Škvorčević s početkom u 18,30 sati predvoditi svečano euharistijsko slavlje nakon kojeg će se hodočasnici zaputiti fizički umorni ali duhom odmorni i rasterećeni svojim kućama.

no images were found

Komentiraj: