Biskup Škvorčević pozvao svećenike na molitvu za subraću pogođenu zarazom koronavirusa

Autor: Biskupija PZ

Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je 30. studenog svećenicima Požeške biskupije Pismo kojim ih poziva na molitvu za subraću pogođenu zarazom koronavirusa i poštivanje epidemioloških mjera. U Pismu biskup kaže:

»Poštovana i draga braćo svećenici!

Što se sve krije iza koronavirusa, koji trenutačno vlada svijetom, teško je reći. No, svjedoci smo da je zdravlje značajnog broja ljudi njime ugroženo te nam je radi toga dužnost posvetiti potrebnu pozornost mjerama koje epidemiolozi zajedno s javnim dužnosnicima preporučaju ili određuju. Ovih dana pojedini članovi Prezbiterija Požeške biskupije iskustveno proživljavaju lakšu ili težu zarazu, izolaciju ili samoizolaciju. Želio bih zahvaliti svim svećenicima koji su u navedenim okolnostima posvjedočili međusobnu solidarnost te su jedni drugima pritekli u pomoć i u zdravstvenim tegobama i u pastoralnim obvezama, slijedeći Pavlov naputak Timoteju: „Propovijedaj Riječ, uporan budi – bilo to zgodno ili nezgodno“ (2 Tim 4,2), – ali uvijek uz oprez da zdravstveno ne naudimo sebi ili drugima. 

Dok su pojedini svećenici uspjeli pobijediti teže stanje zaraze i vratili se redovitim pastoralnim obvezama, trenutačno vlč. Branko Gelemanović, župnik Župe Bezgrješnog začeća BDM u Novoj Gradiški vodi ozbiljnu bitku na respiratoru u osječkom Kliničkom bolničkom centru. Potrebna mu je naša bratska suosjećajna duhovna blizina i snažna molitvena solidarnost. Pozivam vas da u raspoloženju adventske nade molite za sve žrtve koronavirusa i za one koji požrtvovno služe zdravlju zaraženih osoba, ali da se posebno sjetite svoga svećeničkog subrata u zdravstvenoj nevolji. Pozovite vjernike, napose u Župi Davor i Župi Nova Gradiška Centar da vam se pridruže u tom činu duhovne plemenitosti. 

Istovremeno potičem vas da u vrijeme dok traju ograničenja okupljanja u crkvama razborito slijedite preporuke ili odredbe Nacionalnog stožera civilne zaštite i Hrvatske Vlade s obzirom na mjere čuvanja od zaraze. Valja nam biti ustrajni u svijesti da nismo pozvani dokidati svetinje, nego ih prilagoditi epidemiološkom stanju u skladu s Isusovim načelom: „Ovo je trebalo činiti, a ono ne zanemariti“ (Lk 11,42). Neka Gospodin čuva svakoga od vas u vjernosti svećeničkom poslanju i osjetljivosti za vlastito zdravlje i zdravlje onih koji su vam povjereni.

Od srca želim da vam došašće i priprava za Božić usred fizičkih ograničenosti zbog epidemioloških mjera u molitvi budu duhovno plodniji, a u služenju potrebitima tijekom Mjeseca siromaha bogatiji. U molitvenom zajedništvu sa svima vama, bratski vas u Gospodinu pozdravljam.«

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88