Biskup Škvorčević posjetio tri obitelji pogođene nevremenom u jakšičkom kraju

Autor: Biskupija PZ

JAKŠIĆ – U pratnji mjesnog jakšićkog župnika vlč. Tihomira Bilešića i ravnatelja Caritasa Požeške biskupije vlč. Gorana Lukića požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević jučer je posjetio najteže pogođene obitelji koje je zahvatilo nevrijeme koje je učinilo veliku materijalnu štetu na njigovim stambenim objektima. Tako je biskup Škvorčević posjtio obitelj Vesne Glavaš u Rajsavcu te obitelj Ivana Obsta i Joze Karače u Jakšiću.

Teško nevrijeme koje je 13. srpnja po treći puta u dva tjedna poharalo požeški kraj ostavilo je najteže posljedice u Jakšiću, gdje je uz uništene usjeve gotovo sa svake kuće odnesen barem dio crijepa. Među ostalim nastradala je i župna crkva sv. Barbare, na kojoj je kao i na većini kuća brzo postavljen barem provizorni krov kako bi zaštitio objekte od prodora vode zbog kiše koja ustrajno pada.

Biskup Antun Škvorčević uvjerio se u težinu nanesene štete, napose u obitelji Obst sa čije kuće je nevrijeme srušilo dio podkrovnog zida i odnijelo gotovo sav krov te uništilo podove i dio namještaja u kući. Pored spomenutih, u Viškovcima, župa Kuzmica na kući obitelji Stjepana Blaža u nevremenu je nastradala slaba krovna konstrukcija te je velika količina vode uništila sobne stropove i nanijela štetu koja traži temeljitu obnovu.

Svima njima biskup je izrazio svoju blizinu, očitovao im duhovnu solidarnost te razgovarao o što bržim popravcima krovova i podova u kućama u suradnji s Caritasom Požeške biskupije.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: