Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Biskup Škvorčević na Veliku subotu s Caritasovim djelatnicima i primateljima pomoći

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Biskupija PZ

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Biskup Škvorčević na Veliku subotu s Caritasovim djelatnicima i primateljima pomoći Požega.eu | Biskup Škvorčević na Veliku subotu s Caritasovim djelatnicima i primateljima pomoći

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Biskupija PZ

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Na Veliku subotu, 16. travnja 2022. biskup Antun Škvorčević u pratnji ravnatelja Caritasa Požeške biskupije Maria Večerića i tajnika Mateja Silukovića posjetio je kuhinju Caritasa Požeške biskupije, koja djeluje u sastavu Središnje Biskupijske kuhinje, smještene u Domu pape Ivana Pavla II. u Požegi. Dočekao ih je ravnatelj Doma Ivica Žuljević s kuhinjskim osobljem, koje je predstavilo biskupu hranu što će na Veliku subotu biti dostavljena korisnicima kojima se obrok svakodnevno dovozi u kuću.

Zahvalio je djelatnicima Kuhinje za požrtvovno služenje siromašnima i nemoćnima te je njima i obiteljima čestitao Uskrs.
Potom se biskup uputio u sjedište Caritasa gdje se uz ravnatelja Maria Večerića susreo s tajnicom Katarinom Paulić i volonterima Verom Šimunović, Anom Rajner, Ivicom Grgićem i Dragom Kepićem. Podijelio je kruh i mlijeko određenom broju korisnika Caritasova projekta „Kruh i mlijeko za svaki dan“.U susretu s osobama koje svakodnevno od Caritasa primaju kruh i mlijeko zanimao se za njihovo životno stanje i teškoće u kojima se nalaze te ih je ohrabrio, rekavši da uz Caritas nisu sami. Istaknuo je kako se i ovom prigodom želio susresti s njima i čestitati im Uskrs, koji je uvijek povezan s Velikim petkom. Kazao je da je Isus na Veliki petak bio nepravedno osuđen, trpio i prezren razapet, te da i svatko od nas ima svoj „Veliki petak“ koji treba poput Isusa izdržati i vlastiti križ ponijeti. Utjeha je pogledati na Isusov križ i prepoznati da nismo sami na svom putu, jer je on preuzeo i otkupio naše patnje i trpljenja. Naši svakodnevni križevi, kao što su siromaštvo i druge nevolje stanja su u kojima se provjerava tko smo, rekao je biskup Antun. Izrazio je nadu da i oni umiju svojim nevoljama pristupati tako da ih one ne ponižavaju, nego ih nose u dostojanstvu. Dodao je da je materijalna pomoć koju primaju od Caritasa Požeške biskupije doprinos njihovu dostojanstvu, ponajprije pred Bogom.

Zaželio je sretan Uskrs njima i obiteljima. Biskup se potom u pratnji ravnatelja Caritasa i svoga tajnika uputio u posjet nekolicini osoba u njihovim požeškim domovima, koje primaju pomoć iz „Caritasove riznice dobrote“ ili objed iz Caritasove kuhinje. U razgovoru s njima dotaknuo se nekoliko gorućih obiteljskih i društvenih pitanja socijalne naravi, istaknuvši kako im je svojim dolaskom želio iskazati blizinu i poštovanje, koje im Caritas očituje svojim svakodnevnim služenjem. Biskup im je čestitao Uskrs te uručio prigodni poklon i novčani dar.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo