Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Biskup Martinović primio kandidate za Bogoslovno sjemenište

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: Požeška biskupija

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Biskup Martinović primio kandidate za Bogoslovno sjemenište Požega.eu | Biskup Martinović primio kandidate za Bogoslovno sjemenište

PRIJE 3 TJEDNA
TEKST: Požeška biskupija

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

U Biskupskom domu u Požegi, 28. lipnja 2024. biskup Ivo Martinović primio je petoricu mladića koji su minulog 3. lipnja primljeni kao svećenički kandidati Požeške biskupije za Bogoslovno sjemenište: Petra Deskara iz Župe sv. Ivana Krstitelja u Špišić Bukovici, Martina Hrmu iz Župe sv. Josipa u Lipovljanima, Mateja Marjanovića iz Župe Marije Kraljice i sv. Jurja Mučenika u Davoru, Mateja Raljevića iz Župe sv. Terezije u Požegi i Valentina Raptavia iz Župe Presvetog Trojstva u Turnašici. Na susretu je sudjelovao i delegat za bogoslove Tomislav Dokoza.


Biskup je pozdravio kandidate, izrazivši radost što su se odlučili za Božji poziv. Posvjedočio im je kako je svećenički poziv dar Božji, lijep i uzvišen, ali ima i poteškoća. Ohrabrio ih je da se sad ne opterećuju s time, nego da u vremenu bogoslovne formacije i evanđeoskog razlučivanja nastoje rasti u duhovnosti kako bi se mogli nositi s poteškoćama i krizama koje će im dolaziti s različitih stran. Naglasio je da svaki svećenik u svojoj formaciji i svećeničkom životu i radu nailazio i nailazi na razne kušnje, jer u nama uvijek ostaje naša narav i ljudskost. Upozorio ih je da ne zaborave kako Gospodin obilno daje svoju milost, napose kroz sakramente i molitvu te nas tako obogaćuje, jača i pomaže da rastemo na putu na koji nas poziva.


Biskup je još dodao kako svatko od njih petorice ima svoje navike koje su različite u odnosu na drugoga i s kojima dolaze iz svojih obitelji. Uz te razlike trebaju se truditi i kroz formaciju biti svjesni da su od sada zajednica bogoslova Požeške biskupije. Potaknuo ih je da nastoje graditi svoje zajedništvo u molitvi, svetoj misi, ali i u svim drugim susretima kako bi jedni druge poštivali, podržavali, obogaćivali, pomagali te bili sposobni prihvatiti i kad se ne budu slagali u mišljenima ili stavovima. Poželio im je da rastu u Duhu Božjem, a to će ostvarivati, ako sami budu htjeli i ako budu otvoreni za Boga.


Nakon zajedničkog susreta uslijedio je osobni razgovor biskupa sa svakim kandidatom, u kojem ih je između ostaloga nastojao ohrabriti na početku njihova duhovnog poziva i puta prema svećeništvu.
Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo