Biskup Juraj Jezerinac na proslavi Dana policijske kapelanije u Požegi

Autor: Požega Portal

POŽEGA – Danas je obilježena prva godišnjica osnutka policijske kapelanije sv. Vinka Pallottija kojoj je povjerena briga za djelatnike policije u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj. Dušebrižništvo je povjereno vlč. Željku Volariću koji uz tu službu obavlja i službu vojnog kapelana i župnika u župi Vrbje pokraj Nove Gradiške.

Svečanost je započela euharistijskim slavljem u požeškoj crkvi sv. Lovre koje je predvodio vojni biskup msgr. Juraj Jezerinac u koncelebraciji policijskog kapelana iz Slavonskog Broda vlč. Davorina Anđića i domaćina vlč. Željka Volarića.

Biskup Jezerinac na početku misnog slavlja zahvalio je mjesnom biskupu msgr. dr. Antunu Škvorčeviću na ustupljenom sakralnom objektu za služenje svečanog slavlja na kojem su uz brojne djelatnike Policijske uprave požeško-slavonske bili nazočni i gosti načelnika PU požeško-slavonske Darija Dasovića, njegove kolege iz susjednih Policijskih uprava, Mirko Kostelac, načelnik PU Virovitičko-podravske i Ante Zovak, načelnik PU Brodsko-posavske. Na euhraristijskom slavlju su prisustvovali i predstavnici HV-a te izaslanik Alojza Tomaševića župana Požeško-slavonske županije, njegov zamjenik Željko Jakopović.

Nakon završetka misnog slavlja msgr. Juraj Jezerinac je blagoslovio službene prostorije Policijske uprave požeško-slavonske.

Vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj msgr. Juraj Jezerinac prošle je godine, 24. siječnja, na euharistijskom slavlju u požeškoj crkvi Sv. Lovre osnovao policijsku kapelaniju sv. Vinka Pallottija u Požeško-slavonskoj županiji kojom je prilikom u u kapelansku službu uveo vlč. Željka Volarića koji i danas obnaša tu službu.

Sv. Vinko Pallotti izabran je za zaštitnika kapelanije zbog herojskog svjedočenja kršćanskih vrednota u svome životu na što je i ovoga puta biskup Jezerinac potaknuo sudionike slavlja da se utječu njegovu zagovoru.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: