Bilježnikova ambrozija cvjeta „sve u šesnaest“ pod prozorima požeškog župana

Autor: DK

Ljeto je na izmaku, a tako i sezona štetne biljke ambrozije koja kod velikog broja stanovnika izaziva alergije i druge zdravstvene probleme. Poznato je da u gradu postoje mjere za sprečavanje rasta te biljke, a i obaveza građana da sa svojih zemljišnih površina kosidbom uklanjaju nasade samonikle ambrozije. Kroz te mjere predviđene su i kazne za neodgovorne pojedince koji to „zaboravljaju“ učiniti, te tako ugrožavaju zdravlje drugih.

Nije nam poznato koliko su komunalni redari grada Požege ovog ljeta odrezali kazni zbog zapuštenosti privatnih posjeda na kojima raste ambrozija do kojeg ćemo podatka službenim putem pokušati doći.

Jedna naša sugrađanka upozorila nas je na iznenađujuću, ali i zanimljivu pojavu. Naime, preko puta Županijske palače na zemljištu, čije je vlasništvo povezano sa jednim požeškim javnim bilježnikom, rascvjetala se ambrozija koju po svoj prilici cijelo ljeto nitko nije pokosio.

Zbog tog „nasada“ požeško-slavonski župan očigledno ima “lijep pogled” kroz svoje prozore, pa nas čudi da to nije primijetio, te poduzeo odgovarajuće mjere kako se ne bi širio miris ambrozije i opasnost za sugrađane koji pohode Županijsku ulicu.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »