Biciklistička staza Ruševo uz ravničarski dio ima i uspone po Dilj gori, pa je zanimljiva za natjecatelje, ali i izletnike

Autor: DK

S ciljem razvoja turizma u istočnom dijelu Požeške kotline pripremljena je biciklistička staza Ruševo koja je prikladna za sve oblike bicikliranja počevši od izletnika i ljubitelja prirode pa do natjecanja članova biciklističkih klubova.

Riječ je o prelijepim prirodnim krajolicima za uživanje na svježem planinskom zraku  kroz  Dilj goru i usputno na Sovskom jezeru, a sudionicima je omogućeno roštiljanje, te zabavljanje na raznim spravama. Dana je mogućnost uz prethodnu najavu u Ruševu da se može objedovati domaća hrana kao što je čobanac i slično.

Polazna postaja je u Ruševu od kućnog broja 155 gdje je pripremljeno parkiralište za vozila.

Stoga su pozvali ljubitelje boravka u prirodi i biciklističke klubove da se okušaju vožnjom na ovoj novoj stazi. Staza ima i svoj brdski dio po proplancima i obroncima Dilj gore, no nije previše zahtjevna za vožnju.

Staza je otvorenog tipa tako da se množe svakodnevno koristiti, a ona je kružnog karaktera tako da se nakon vožnje sudionici vraćaju na mjesto početka vožnje u Ruševu. 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: