Bezobzirnost vozača: U ovog godini evidentiran 131 prekršaj parkiranja na mjestima namijenjenim za invalide

Autor: DK

POŽEGA – Povodom Međunarodnog dana invalida, koji se obilježava 3. prosinca, policijski su službenici tim povodom i ovu godinu organizirali preventivnu akciju. Održan je sastanak između predstavnika policije PP Požega s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom koji su tom prilikom iznijeli niz problema s kojima se susreću u svojim dnevnim aktivnostima. Iznesena su i moguća rješenja koja bi invalidima uvelike olakšala prvenstveno sigurno sudjelovanje u prometu. Pohvaljena je i odlična suradnju s policijom u proteklom razdoblju.

-Nakon sastanka na središnjem gradskom trgu i drugim lokacijama policijski službenici su pojačano nadzirali parkirna mjesta predviđena za osobe s invaliditetom te su građanima uručivali prigodni letak, a i pozivali su ih da pomoću mobilne aplikacije policije prijavljuju ovakve i druge vrste prekršaja – navodi se u priopćenju kojeg smo primili iz Policijske uprave požeško slavonske 

Naglašeno je i da statistički podaci ukazuju kako je broj evidentiranih prekršaja nepropisnog parkiranja na mjestima  namijenjenim za osobe s invaliditetom u prvih 11 mjeseci ove godine 131 što je znatno manje od prošlogodišnjih 184 utvrđenih prekršaja. Iz tog podatka vidljivo je da su građani postali savjesniji čemu su pretpostavljamo doprinijele i policijske preventivne aktivnosti.

/Izvori foto: PU požeško-slavonska/

 

Komentiraj: