Betlehemsko svjetlo mira na novouređenom Trgu sv. Terezije /FOTO/

Autor: S.P./D.K.

POŽEGA – Podjela Betlehemskog svjetla mira i ove je godine upriličena u organizaciji Odreda izviđača Požega i Turističke zajednice Grada Požege, ovoga puta, na novouređenom Trgu sv. Terezije na kojem se po održava i Božićni sajam. 

Ove godine svjetlo su podijelili i učenici gradskih osnovnih škola, koji su sa zapaljenim lučicama formirali veliko srce pred katedralom kako bi odaslali viralnu čestitku grada Požege. Čestitka je snimljena uz pomoć drona, a bit će predstavljena na web stranicama Turističke zajednice Grada Požege.

Svake godine u Austriji, koja je započela ovu akciju, bira se dijete mira, izviđač – poletarac, koji s pratnjom putuje u Palestinu, da bi na samom mjestu Isusova rođenja zapalio svjetlo mira. Svjetlo zapaljeno u Nazaretu na mjestu Isusova rođenja prenosi se diljem svijeta, a brojni građani Betlehemskim svjetlom upotpunjuju blagdansko ozračje u svojim domovima.

Izviđači već trideset godina raznose Betlehemsko svjetlo mira širom planete, želeći na ovaj način doprinijeti miru u svijetu.

Komentiraj: