Besplatne prekvalifikacije za 70 dugotrajno nezaposlenih osoba u različitim zanimanjima kroz projekt “Znanjem do zaposlenja”: Zainteresirani, javite se!!!

Autor: DK

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević predstavio je projekt “Znanjem do zaposlenja” kroz koji će se do 70 osoba s područja Požeško-slavobnske županije moći prekvalificirati u različita zanimanja, fasader/fasaderka, knjigovođa/knjigovotkinja, konobar/konobarica, kozmetičar/kozmetičarka, njegovatelj,/njegovateljica, rukovatelj/rukovateljica građevinskim strojevima, tesar/tesarica, te zidar/zidarica.

Radi se o deficitarnim zanimanjima koja će se kroz navedeni projekt vrijedan nešto više od milijun kuna financirati sredstvima Europske unije, s 85 posto. Nositelj projekta je Požeško-slavonska županija, a partneri su Centar za socijalnu skrb Požega i Centar za socijalnu skrb Pakrac, te općine i gradovi s područja županije. U provedba projekta sudjeluju i Hrvatski zavod za zapošljavanje Požega te Udruga osoba s invaliditetom grada Požege i Požeško-slavonske županije.

-Požeško-slavonska županija je prijavila još jedan projekt sa svrhom poticanja razvoja poslovnog i civilnog sektora našeg kraja. Projekt je odobren i financira se sredstvima Europske unije kroz program Europski specijalni fond (ESF) – Učinkoviti ljudski potencijali i poziv ,,Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina”. Projekt je izradila Panora – Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije. Cilj projekta je povećati mogućnost zapošljavanja, umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina i poboljšati kvalitetu rada stručnjaka koji rade s marginaliziranim skupinama. Marginalizirane skupine obuhvaćaju do 70 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja naše županije koje će dobiti priliku za usavršavanje u zanimanjima trenutno traženima na tržištu rada – rekao je Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan prilikom predstavljanja projekta pozivajući sve koji žele raditi da se prijave.

-U suradnji s općinama i gradovima bit će organizirani prekvalifikacije, a poznato je kako naši gospodarstvenici traže upravo ova zanimanja. Ponosan sam na sve suradnike i na našu Panoru, ali i na sve općine i gradove koji su partneri u projektu. Ovo je samo jedan u nizu projekata koje realiziramo kako bi poboljšali zapošljavanje na našem području – dodao je župan Tomašević.

Provedba projekta započela je u rujnu ove godine i trajat će do svibnja 2020. godine. Zainteresirani kandidati mogu se javiti osobno u Upravni odjel za društvene djelatnosti Požeško-slavonske županije, Županijska 7, u Centar za socijalnu skrb kojem pripadaju ili putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pri čemu evidencija na Zavodu nije uvjet za besplatnu prekvalifikaciju.

Na predstavljanju projekta uz župana Alojza Tomaševića i prečelnicu Upravnog odjela za društvene djelatnosti Sandru Sekulić bili su i, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, zamjenik gradonačelnice Pakraca Marijan Širac, načelnik općine Brestovac Zdravko Mandić, načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač, načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, načelnik općine Kaptol Mile Pavičić, ravnatelj Centra za socijalnu skrb Požega Vjeko Potočanac, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Pakrac Dubravka Sedić Stoček i drugi.

Gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir je naglasio kolika je važnost tog projekta od kojeg očekuje zapošljivost onih koji nisu mogli doći do zaposlenja jer nisu bili osposobljeni i školovanji za ona zanimanja koja su se tražila i traže na tržištu rada.

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: