Besplatan prijevoz za pleterničke predškolce: Prijave do 31. srpnja!

Autor: DK

Briga i za one mlađe sugrađane u ovom slučaju djecu koja su obveznici pohađanja predškolskog odgoja među prioritetima je pleterničke gradonačelnice Antonije Jozić. Brojni su primjeri da se vodi briga i za djecu vrtićke dobi kojima je stvorena kvaliteta odgoja i obrazovanja. Sve se to postiže osuvremenjivanjem rada u novoizgrađenoj ustanovi ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, Dječjeg vrtića, koji će dogradnjom i novim sadržajima u skoro vrijeme zasjati u novom sjaju, o čemu smo pisali.

Slobodni smo reći da pleternička gradonačelnica Antonija Jozić uvodi još jedni novu poticajnu mjeru i to za onu djecu koja su obveznici pohađanja predškolskog odgoja u okviru pleterničkog Dječjeg vrtića Tratinčica. Kako ističe gradonačelnica Jozić grad Pleternica Već duži niz godina osigurava izvrsne uvjete za razvoj djece, unapređenje njihovih vještina i navika te stjecanje novih spoznaja koje će mališanima pomoći u prilagodbi na nove izazove u školskom okruženju.

-Želeći vama i vašem djetetu olakšati pohađanje programa predškolskog obrazovanja grad Pleternica je poduzeo sve radnje kako bismo Vam od ove godine osigurali organizirani i besplatni prijevoz za vaše dijete. Navedeni program izvodi se u trajanju od 250 sati za otprilike 80 do 100 djece. Napomenula bih da je program obvezan i besplatan, a izvodi se u skladu s državnim pedagoškim standardom u novom i prekrasnom objektu našeg dječjeg vrtića. U ovih nekoliko godina u kojima se program izvodio osluškivali smo potrebe naših malih polaznika i njihovih roditelja te smo ove godine odlučili uvesti i organizirani prijevoz za djecu iz okolnih naselja. Svjesni smo činjenice da je prijevoz predškolaca bio veliki izazov za njihove roditelje te su se organizirali na različite načine kako bi njihova djeca pohađala obvezni program predškole. Brojni roditelji rade, neki nemaju osobni automobil, a nekima je to i značajan financijski izdatak. Stoga od ove godine organizaciju prijevoza u predškolu te nazad njihovim kućama u cijelosti rješava grad Pleternica, a naravno sve u skladu s propisima o prijevozu djece – istakla je gradonačelnica Jozić dodajući kako su zamolili roditelje da do 31. srpnja jave jesu li zainteresirani za ovu uslugu.

-Nakon prikupljenih podataka sklopit ćemo ugovor s prijevoznikom i od rujna, kada kreće predškola, standard podići na još višu razinu što naša djeca i njihovi roditelji svakako zaslužuju – zaključila je Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice.

U svrhu prikupljanja podataka o zainteresiranosti za ovu uslugu roditelji se trebaju javiti do 31.7.2018. godine u Dječji vrtić Tratinčica, ravnateljici Nikolini Hačka. Kontakt se može ostvariti na tel. (034) 251-388, 095-8143-898 ili e-mail: dv.tratincica.pl@gmail.com.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: