„Berba“ šampionskih i zlatnih plaketa Kutjeva d.d. na ocjenjivanjima vina: Još jedno šampionsko ovoga puta na Vino-kapu u Kaptolu /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

U organizaciji Udruge vinogradara, vinara i voćara „Vino-kap“ iz Kaptola organizirano je 14. Županijsko ocjenjivanje vina, ovoga puta zbog pridržavanja propisanih epidemioloških mjera u kaptolačkoj sportskoj dvorani Osnovne škole Vilima Korajca.

Na ovogodišnje ocjenjivanje vina pristiglo je 114 uzoraka koji su stavljeni pred stručno povjerenstvo kojemu je na čelu bio dr.sc. Josip Mesić, profesor na požeškom Veleučilištu.

Šampionska titula za graševinu ledene berbe 2018. pripala je Kutjevu d.d. koja je tvrtka sa svojim zlatnim kapljicama ukupni pobjednik na ocjenjivanju Vino-kap jer je dobila još nekoliko zlatnih plaketa za druge sorte.

Isplatilo se na padinama Krndije ubirati smrznute grozdove i od njih proizvesti vrhunsku vinsku kapljicu koja je zavrijedila šampionsku titulu, a za koju se svojim stručnim i znalačkim umijećima pobrinuo glavni enolog Kutjeva d.d. Ivan Marinclin. Slobodno se može reći da je Kutjevo d.d. i glavni enolog Ivan Marinclin ovih dana u pravoj berbi, ali ne grozdova u vinogradima već medalja i šampionskih titula na različitim natjecanjima i ocjenjivanjima vina, pa tako i ovom zadnjem u Kaptolu.

Ferdinand Novak, predsjednik Udruge vinogradara, vinara i voćara „Vino-kap“ iz Kaptola

Prije samog ocjenjivanja stručno povjerenstvo je pozdravio predsjednik Udruge vinogradara, vinara i voćara „Vino-kap“ Ferdinand Novak koji je naglasio kako pred njima nije nimalo lak zadatak jer samo onaj tko je u sličnim komisijama zna kako je teško ocijeniti veći broj uzoraka vrhunskih kapljica vina te je izrazio uvjerenje da će oni kao meritorne osobe povjerenu zadaću obaviti uredno, korektno i profesionalno.

-Zbog opće poznate situacije ove godine ocjenjujemo samo županijska vina. Zahvaljujem se požeškom Veleučilištu koje nam je pomoglo u organizaciji s kompletnim analizama uzoraka, općini Kaptol kao suorganizatoru te pokrovitelju Požeško-slavonskoj županiji – rekao je Ferdinand Novak.

Mile Pavičić, načelnik općine Kaptol

Pozdravne riječi uputio je i načelnik općine Kaptol izražavajući uvjerenje da je prostor u kojem je organiziran primjeren situaciji u kojoj se nalaze.

-Zadovoljstvo mi je što je Udruga nastavila tradiciju na čemu zahvaljujem predsjedniku Novaku. Zahvaljujem i našoj županici na ovogodišnjem pokroviteljstvu naše manifestacije, a nadam se da će tako ostati i ubuduće. Zahvaljujem i Veleučilištu koje je značajna potpora radu naše Udruge, posebno profesoru Mesiću i njegovim studentima koji su danas ovdje – naglasio je načelnik Pavičić.

Po prvi puta u ulozi županice na ocjenjivanju vina je bila i Antonija Jozić koja je istakla kako se puno govori o turizmu i potencijalima koje Požeško-slavonska županija ima.

Antonija Jozić, požeško-slavonska županica

-Jedan dio od segmenata turizma je vinogradarstvo i vinarstvo. Na jednom malom prostoru ove županije susrela se vrhunska koncentracija vinara, ne samo na razini Hrvatske nego i na međunarodnoj razini. To je potencijal koji imamo i sudjeluje u našem cilju da ova županija postane razvijenija nego što ona danas je. Očekujemo da ćete ovaj težak zadatak uspješno obaviti i ocijeniti i vrhunska vina. U našoj županiji je sve iznimne kvalitete i naša podrška će biti i u budućnosti, podrška našim vinogradarima i vinarima, podrška radu njihovih zlatnih ruku kojima ostvaruju dohodak za sebe i svoje zaposlenike. Oni promiču i ime Požeško-slavonske županije – rekla je županica Antonija Jozić.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88