Bektežani zapalili lampione, te prigodnim pjesmama odali počast stradalim braniteljima i civilima ratnog Vukovara

Autor: Jelenko Topić

Kulturno-umjetničko društvo Bektež i Mjesni odbor tog sela prigodno su okupljanjem pod nazivom „Iz Bekteža Vukovaru od srca“ obilježili obljetnicu stradanja grada heroja, te njegovih branitelja i građana. U skladu sa epidemiološkim mjerama okupili su se kod tamošnjeg društvenog doma gdje ih je pozdravio Duško Bijelić, predsjednik KUD-a Bektež.

-Ovim se prisjećamo patnji i stradanja grada i Vukovaraca, te pogibije branitelja Branka Drinovca Lege iz Bresnice na tamošnjem ratištu čiji su članovi obitelji ovdje prisutni – istakao je tom prigodom Duško Bijelić.

Mješovita pjevačka skupina KUD Bektež izvela je državnu himnu, te po prvi puta novonastalu pjesmu u čast pokojnom Drinovcu za koju je stihove napisao njegov brat Zoran. Najavljeno je tonsko snimanje pjesme kako bi se ona mogla emitirati na radio-postajama, kao i video spota pjesme kao sastavnog dijela dokumentarnog filma o ratnom putu i pogibiji Drinovca koji će se uskoro snimati.

Ova skupina otpjevala je još nekoliko domoljubnih pjesama, te su zapalili lampione, a tu su učinili i mještani Bekteža na čelu s predsjednikom Mjesnog odbora Stjepanom Vardićem.

Foto: D. Krstanović [FAG id=283020]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek