Baština kojom se druge zemlje ne mogu pohvaliti (foto galerija)

Autor: D.K.

IMG_1264VELIKA – U sklopu manifestacije Izbora za najuzorniju hrvatsku seosku ženu 2015. koju je u Velikoj organizirala Udruga najuzornijih seoskih žena u suradnji s Požeško-slavonskom i Vukovarsko-srijemskom županijom uz svesrdnu pomoć općine Velika pokazana je i dočarana bogata tradicija od istoka do juga Hrvatske kojom je prilikom i izabrana najuzornija hrvatska žena Marija Ribičić iz Grabarja (Požeško-slavonska županija) dok je za prvu pratilju izabrana Martina Medvidović iz Sikirevaca, a za drugu Božica Miskrić iz Čajkovaca, obje iz Brodsko-posavske županije.

Za izbor najuzornije hrvatske seoske žene natjecale su se 23 kandidatkinje, iz Zagrebačke, Virovitičko-podravske, Osječko-baranjske, Vikovarsko-srijemske, Karlovačke, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske, Sisačko-moslavačke, Dubrovačko-neretvanske, Primorsko-goranske i Splitsko-dalmatinske županije.

mr.sc. Josip Kraljičković, predsjednik žirija

-Pokretač sam ovog projekta, izbora najuzornije hrvatske žene, koji je 2000. godine započeo u Zagrebačkoj županiji. To je prvo bio pilot projekat koji je kasnije prešao na projekat na razini Hrvatske. Imali smo zadaću da između 23 kandidatkinje izaberemo najbolju i najuzorniju seosku ženu. Bilo je više kriterija koji su se ocjenjivali i bodovali nakon čega se prema najvećem broju bodova proglašava ona najboljom. Ima nas devet članova žirija koji svatko od nas daje svoju ocjenu i bodove prema zadanom rasponu – rekao je predsjednik žirija mr.sc. Josip Kraljičković.

Među brojnim gostima bili su nazočni i domaćini, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević sa svojim zamjenicima, Ferdinandom Trohom i Željkom Jakopovićem, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, saborski zastupnik Franjo Lucić, zastupnica u EU parlamentu Marijana Petir, gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir, zamjenik načelnika općine Velika Ivo Potočanac, načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač te načelnik općine Drenovci  Jakša Šestić.

Na početku programa dirljivim je riječima sve nazočne pozdravila Dragica Vučković, predsjednica Udruge najuzornijih seoskih žena koja je naglasila kako je jako težak položaj žene na selu kojeg treba što prije promijeniti na bolje.

Doprinos hvalevrijednoj manifestaciji na svojstven način dali su nastupom muške i ženske pjevačke skupine Strossmayer iz Strizivojne i članovi tamburaškog sastava “Poljadija” iz Grabarja.

/Foto: Marko Krstanović/

no images were found

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot